Ennakko: VPS ei lähde aliarvioimaan PKKU:ta – ”Ennakkoluuloton joukkue”

Ennakko: VPS ei lähde aliarvioimaan PKKU:ta – ”Ennakkoluuloton joukkue”

VPS kohtaa huomenna Pallokerho Keski-Uusimaan, eli PKKU:n. Ottelu alkaa Myyrmäki-hallissa kello 18:30.

PKKU pelaa kakkosdivaria ja sijoittui viime kaudella A-lohkon seitsemänneksi. Joukkueessa on runsaasti nuoria pelaajia ja se onkin tunnettu kasvattajaseurana. Sen parhaat maalintekijät viime kaudella olivat Niko Haiko ja Milo Jung ja heistä ainakin Jung on mukana joukkueessa myös tänä vuonna. Kumpikin iski kuusi maalia viime kauden Kakkosessa. Joukkuetta valmentaa pelaajaurallaan yli 300 Veikkausliigaottelua ja muutaman maaottelunkin pelannut Rami Hakanpää.

Ihan tuntematon joukkue ei vastaan ole tulossa muutenkaan.

– Olimme Ricardon (Duarte) kanssa katsomassa Seinäjoella SJK-PKKU -ottelun ja pääsimme vähän näkemään heidän peliään ja pelaajiaan. Tiedämme siis hiukan mitä on tulossa. Tuossa pelissä SJK piti palloa ja PKKU puolusti ja iski nopeilla hyökkäyksillä. Jonkinlainen kuva siis löytyy, mutta otanta on vain tuosta yhdestä pelistä, joten hurjan paljoa ei pysty sanomaan, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Lahjakkaista nuorukaisista koostuvan Kakkosen ryhmän ei Vuorinen oleta kuitenkaan vain parkkeeraavan niin sanotusti bussia ja toivovan parasta.

– Mitä valmentajan ohjeista pystyi päätellä, niin PKKU haluaa kuitenkin pelata aika rohkeaa jalkapalloa ja uskonkin, että Kakkosessa he pystyvät hallitsemaan pelejä pallon kanssa. Ennakkoluulottoman joukkueen saamme vastaamme.

Nuorta joukkuetta ei muutenkaan sovi aliarvioida.

– PKKU on tunnetusti tuottanut tosi paljon pelaajia liigatasolle ja jopa ulkomaille. Se on iso seura, jossa on paljon junioreita ja sieltä puskee koko ajan hyviä pelaajia.

Vastustaja on otettu hienoisesti huomioon myös viikon harjoittelussa, vaikka fokus luonnollisesti onkin pääsääntöisesti VPS:n omassa tekemisessä etenkin tässä vaiheessa pre-seasonia.

– Alkuviikosta kävimme enemmän läpi puolustamista ja loppuviikosta hyökkäämistä – etenkin siis keinoja, miten haluamme niitä tässä pelissä suorittaa. Perusasioita olemme hioneet ja joku huomio on napattu myös PKKU:sta. Katsotaan sitten pelaavatko he olettamallamme tavalla ja onnistummeko itse pelille asettamissamme tavoitteissa.

VPS:n kokoonpanosta uupuu pari pelaaja otteluun lähdettäessä.

– Joonas Vahtera on poissa henkilökohtaisista syistä ja Berkant Günerin pelilupaa vielä odotellaan.

OSTA VPS:N KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.