En sista vila innan slutspurten

En sista vila innan slutspurten

Förra gången Veikkausliiga gick på paus för landskamper fick VPS ta i chansen för att vända den negativa trenden. Samma plan gäller även denna gång. Trots att ”Ränderna” tagit ledningen i fler än hälften av de tolv senaste matcherna, har de misslyckats hålla ledningen till slut.

Hemmamatchen mot HIFK följde samma mönster som många av de tidigare matcherna. Kim Böling sköt Vepsu till ledningen med sitt andra ligamål i den första halvleken. Tyvärr kunde VPS inte matcha den energin HIFK kom med från pausvilan, och släppte in två mål i andra halvlekens första kvart.

Trepoängaren var superviktig för helsingforsarna som försöker hålla JJK bakom sig och gå om PS Kemi för att undvika kval om ligaplats. HIFK-tränaren Antti Muurinen tror att detta var en anledning till bortasegern, men att även VPS långa segerlösa svit spelade sin roll i resultatet.

Trots den tunga perioden som VPS drabbas av, hade Muurinen mycket gott att säga om laget:

– Det var ingen lätt seger för oss och vi hade en del tur med oss. Vuorinen har gjort ett fantastiskt jobb med ett fantastiskt lag.

Finlands U17-pojkar har redan hunnit spela en match under uppehållet. Före detta VPS-junioren Terry Ablade nätade två gånger i 4-0 segern mot Färöarna. Pyry Soiri, som representerade VPS ännu i årets första cupmatch, blev uttagen till herrlandslaget till matcherna mot Kroatien samt Turkiet.

På torsdag den 12 oktober fortsätter ligasäsongen för VPS med en hemmamatch på Elisastadion mot Inter Åbo. Det återstår fyra ligamatcher kvar och varav endast två är hemma, så ta i din chans att få se VPS på plats innan den långa vintern faller.

TO 12.10. KL. 18:30 VPS-FC INTER – KÖP BILJETTER!

Artikkelikuva: Harri Bragge.