Raportti: VPS tyrmäsi TPV:n – Cae osui neljästi

Raportti: VPS tyrmäsi TPV:n – Cae osui neljästi

VPS nappasi tänään 6-0 -voiton TPV:sta. Maalinteossa onnistuivat Douglas Cae neljästi, sekä Aatu Kujanpää ja Juho Lähde kumpikin kertaalleen.

VPS-TPV 6-0 (2-0)
7′ Cae 1-0
10′ Cae 2-0
54′ Kujanpää 3-0
65′ Cae 4-0
72′ Cae 5-0
84′ Lähde 6-0

VPS aloitti nihkeästi ja ensimmäiset viisi minuuttia sujuivat hieman yskähdellen. TPV saikin kolmannella peliminuutilla puolittaisen maalipaikan. Pusku suuntautui kuitenkin reippaasti yli maalin.

Viiden minuutin jälkeen VPS otti kuitenkin nopeasti ohjat. Douglas Cae onnistui kahdesti maalinteossa kolmen minuutin sisään. Ensin seitsemännellä minuutilla hän liukui Jesper Engströmin matalan keskityksen verkkoon etutolpalta ja sen jälkeen nikkasi päällä Aatu Kujanpään keskityksen takakulmaan.

Maalien jälkeen ottelu kulki VPS:n selvässä hallinnassa, mutta lupaavista tilanteista huolimatta viimeiset ratkaisut ontuivat ja tauolle siirryttiin 2-0 -lukemissa.

Toisen jakson alku oli yhtä nihkeä kuin ensimmäisen. TPV sai pelin parhaan paikkansa 50. minuutilla, mutta Meerits VPS-maalilla paikkasi oman harhasyöttönsä hyvällä torjunnalla.

Vain muutama minuutti myöhemmin VPS sai kuitenkin juonesta taas kiinni. Kujanpää ampui Vepsun kauniisti 3-0 -johtoon. Reippaan tunnin kohdalla sama mies pääsi laukomaan ja Cae oli ahnaana paluupallossa tehden jo illan kolmantensa.

Kun 70 minuuttia oli ohitettu, kovassa iskussa ollut Cae latasi jo illan neljäntensä.

Sen sijaan 78. minuutilla TPV onnistui hätyyttelemään VPS-maalia, mutta Meerits onnistui torjumaan pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Vain hetkeä myöhemmin Juho Lähde pääsi kuitenkin lataamaan Vepsulle 6-0 -voittolukemat.

Pelin jälkeen päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen, mutta tiukkasanainen.

– Tavoite on ollut tammi-helmikuussa kehittää omaa pelaamista. Olemme käyneet sitä läpi. Olemme halunneet tehdä omia asioita ja se on välillä ollut näissä peleissä haasteellista rehellisesti. Pelaajat itse ovat ylläpitäneet tempoa ja tehneet paljon sen eteen. Se vaatii tällaisissa peleissä enemmän ja siihen pitää olla tyytyväinen, Vuorinen kommentoi.

Tänään avauskokoonpanossa nähtiin uusia nimiä. Muun muassa Kujanpään maali ja maalisyöttö olivat mainio suoritus. Sen lisäksi hänen paluupallostaan Cae iski illan kolmantensa.

– Avauksessa on ollut melkein joka pelissä vähän uusia pelaajia ja he ovat onnistuneet suhteellisen hyvin. Peliaikaa on pystytty jakamaan tässä vaiheessa. Tulokseenkin pitää olla siinä mielessä tyytyväinen, että nolla pysyi omissa.

VPS on tunnettu tunnollisena joukkueena, joka myös viettää paljon aikaa treenikentällä ja palavereissa. Sitä se on ollut tänäkin talvena. Nyt on edessä kuitenkin kokonainen viikko lomaa.

– Meillä on lomaa tästä eteenpäin koko ensi viikko. Minut tunnetaan valmentajana, joka hieman nihkeästi antaa vapaata, mutta nyt olemme vapaalla kokonaisen viikon. Carlos (Fradão) on toki antanut pelaajille vapaaehtoisen ohjelman.

– Pelin jälkeen sanoin pelaajille muutaman sanan siitä, miten olemme harjoitelleet paljon tammi-helmikuussa. Olemme vetäneen pitkiä treenejä ja fyysisesti alamme olemaan sillä tasolla millä pitääkin. Lähtötasossa oli parannettavaa. Totta kai tässä vaiheessa pitääkin alkaa fysiikka olla kunnossa.

Maaliskuussa on edessä kovia pelejä. Se alkaa SJK-kohtaamisella Suomen Cupissa. Sen lisäksi, että cupissa joukkue haluaa mennä pitkälle, se on sopinut harjoituspelejä maaliskuulle. Brommapojkarna kohdataan, mikäli se ei etene Ruotsin Cupissa. Harjoitusottelujen tarkat ajankohdat julkaistaan ensi viikolla.

– Tästä on motivoivaa lähteä maaliskuuhun, kun edessä on cupia, jossa tahto on mennä pitkälle. Kohtaamme myös Brommapojkarnan ja kuun lopussa GIF Sundsvallin. Saamme kovia pelejä viimeiselle kuukaudelle ennen Veikkausliigan alkua, mikä on tärkeää.

Peliaika tosiaan on jakautunut mukavasti eri pelaajille tammi-helmikuun peleissä. Maaliskuussa aletaan sitten niin sanotusti erottelemaan jyviä akanoista.

– Minun kokemukseni mukaan tässä vaiheessa on hyvä jakaa peliaikaa monelle pelaajalle. Näin jokainen pääsee pelitapaan sisälle ja luotto toisia kohtaan kentällä lisääntyy. Pitää kuitenkin muistaa, ettei meitä ole pelillisesti vielä mitattu. Maaliskuussa aletaan ottamaan mittaa sen suhteen, että alamme löytämään oikeita pelaajia avaukseen ja vastaavasti ehkä vähän tietoa ketä käyttää missäkin tilanteessa kesällä, jos tulee rotaatiota ja loukkaantumisia ynnä muuta, Vuorinen päätti.

VPS tänään: Meerits – Ojamaa, David, Auvinen, Engström – Laatikainen, Jama (74′ Gatambiye), Voutilainen (68′ Strandvall) – Morrissey (68′ Lähde), Kujanpää – Cae.

Penkillä: Volotinen, Kalermo, Hakola.

Artikkelikuva: Harri Bragge.