Ennakko: Liiganousua tavoitteleva KPV saapuu Vepsun vieraaksi

Ennakko: Liiganousua tavoitteleva KPV saapuu Vepsun vieraaksi

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Suomen Cupissa Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelu alkaa Fennia Arenassa kello 17:45.

VPS on pelannut tällä kaudella kolme ottelua maalierolla 8-0. Ensin kaatui Umeå FC harjoitusottelussa 1-0 ja sen jälkeen Suomen Cupissa ovat kokeneet kovia Jaro lukemin 2-0 ja Pallokerho Keski-Uusimaa puolestaan 5-0. Maaleja ovat iskeneet viime pelissä kolmesti osunut Douglas Cae, Umeåta ja PKKU:ta vastaan osunut Steven Morrissey, sekä maalin mieheen iskeneet Juho Lähde, Sebastian Strandvall ja Juha Hakola.

Huomenna vastaan asettuva KPV lienee tähän mennessä kovin vastustaja. Kokkolalaiset havittelevatkin nousua pääsarjaan.

– KPV:lla on paljon kokemusta kentällä, kun heillä on kaikki mukana. Heiltä löytyy runsaasti pelejä liigasta, sekä todella paljon myös Ykkösestä. Seuralla on kovat tavoitteet nousta Veikkausliigaan.  Ryhmä on myös yhtenäinen, sillä se on ollut yhdessä jo monta vuotta ja valmennus on niin ikään pysynyt samana.

Pelillisestikään KPV ei ole yksipuolinen ryhmä, vaikka sillä onkin selkeästi omat vahvuutensa.

– He ovat puolustaneet tiiviinä alhaalta, mutta pystyvät myös prässäämään ylempää tai vaihtelemaan prässitasoa pelin sisällä. He hyökkäävät nopeasti ja ovat hyviä erikoistilanteissa. Heillä riittää vaarallisia pelaajia erikoistilanteisiin ja ne tuovat meille haastetta.

Muulla tavalla niin sanotut ”mismatchit” kentällä fyysisen koon puolesta eivät tuottane suurta päänvaivaa.

– Enemmänkin se on noiden erikoistilanteiden kohdalla. Muuten kentällä pystyy liikkumaan ja liikuttamaan palloa siten, etteivät kokoerot näy siinä määrin. Hyvä joukkue on vastassa, jonka kovat tavoitteet uskon näkyvän myös heidän toiminnassaan.

Viikon aikana VPS on toki käynyt läpi KPV:n pelaamista, mutta kuten niin monesti aiemminkin, kerrannut vaihe vaiheelta omaa toimintaansa fokuksen ollessa sen parantaminen. Scouttaaminen on siitä huolimatta hoidettu hyvin. Rodrigo Picchioni on tehnyt vastustajasta kattavan analyysin ja päävalmentaja Vuorinen on nähnyt molemmat kokkolalaisten cup-ottelut, joista toisen paikanpäällä.

– On KPV:tä jonkin verran mietitty ja meillä on ollut viikolla kopissakin koko ajan jotain joukkueesta esillä. Edellinen peli purettiin maanantaina ja käytiin läpi etenkin puolustuslinjan toimintaa ja sitä, mitä sen suhteen pitää petrata. Sen jälkeen viikolla olemme siirtyneet pelin avaamisen kautta murtautumisvaiheeseen, jota katsoimme eritoten torstaina. Usein se menee tällä sapluunalla kun viikko treenataan ja viikonloppuna on peli.

Joukkueen tilanne on tähän mennessä ollut hyvä sairaslistan oltua hyvin lyhyt. Tällä viikolla on vaikuttanut etenkin flunssa-aalto.

– Siinä ovat ainakin Joonas Vahtera, Jesper Engström ja Timi Lahti vähän kysymysmerkkejä, kun liikkeellä on vähän flunssaa ja osalla ollut pientä vaivaakin. Tällä viikolla parissa treeneissä oli vähän vähemmän porukkaa kuin mihin on alkuvuoden aikana totuttu.

Aubrey David on kuitenkin pelikelpoinen lauantain kamppailussa ja tuo varmasti toivottua kokoa ja fyysisyyttä Vepsun kokoonpanoon. Hän on viikon aikana osoittanut harjoituksissa olevansa oiva lisä ryhmään.

– Aubreyn pelilupa on kunnossa ja hän tuo meille varmasti apuja kentälle monellakin tavalla, Vuorinen toteaa.

Oman lisämausteensa otteluun tuo luonnollisesti myös Ville Koskimaan pelaaminen Vaasassa vierasasussa. KPV:n riveihin siirtynyt Koskimaa toteaakin Suomen Cupin Match Magazinessa, että ottelu on VPS-ikonille erityinen tapahtuma. Lue Villen kommentit täältä.

OSTA LIPUT / KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.