En hektisk återkomst till vardagen

En hektisk återkomst till vardagen

Veikkausliiga höll ett nästan två veckor lång uppehåll enligt UEFA:s krav då landslagen spelade VM-kval. Sett till en tung period resultatmässigt sedan Europaäventyret slutade så kom pausen väl till paus, om inte annat så väntade två tuffa matcher mot HJK hemma den 8 september och distriktsrivalerna SJK borta den 11 september.

Mikko Viitikko berättade inför HJK-matchen att pausen gjort spelarna gott, framförallt på den mentala sidan.

– Framförallt kunde vi tänka på lite andra saker. Vi hade en rad lite sämre resultat innan uppehållet, men nu har vi nollat situationen, kommenterade Viitikko innan matchen mot HJK.

Matcherna mot HJK är alltid tuffa, och även denna gång skulle det bli tufft. Helsingforsklubben kom till matchen med ett rasande tempo, och öppnade målskyttet redan i den 11:e matchminuten via Vincent Onovo. Evans Mensah utökade ledningen (27’) och innan den första halvleken spelats klart hade även Demba Savage (32’) hittat nätmaskorna. Med 0-3 i paus hade VPS en rejäl uppförsbacke. Under den andra halvleken lyckades våra svartvitrandiga grabbar skapa en del situationer kring HJK-kassen. HJK:s målvakt Thomas Dähne visades ut med ett direkt rött kort strax innan timmen av matchen spelats, vilket fick de 2 759 åskådarna att vädra lite hopp. Tyvärr hittade VPS inte nätmaskorna under den sista halvtimmen och matchen slutade 0-3.

Igår (måndag) väntade det sista av tre derbyn mellan VPS och SJK denna säsong i ligaspelet. Vepsus huvudtränare Petri Vuorinen påtalade innan matchen att den är ytterst viktig, inte bara för rivaliteten men även med tanke på tabellpositionen och att laget vill visa de är bättre än vad formkurvan visat den senaste tiden. Vuorinen var inte nöjd med den första halvleken mot HJK, men däremot var andra halvlek ett steg i bättre riktning.

Matchen mot SJK började mycket lovande, då Ville Koskimaa nätade efter en hörnsituation (15’). SJK:s Billy Ions svarade dock snabbt med en praktträff på volley, och Aristote Mboma fastställte slutresultatet 2-1 strax innan paus.

Efter matchen kommenterade Vuorinen att detta var ett fall framåt, den spelmässigt bästa matchen på ett bra tag. Tyvärr var dock slutresultatet inte det som laget var ute efter. Vuorinen påpekar dock att det blir nya tag på lördag då VPS möter KuPS. Laget från Savolax ligger för för tillfället på en fjärde plats i serien, en ypperlig chans för VPS att knappa in på toppen alltså.

Det återstår sju matcher av serien, och grabbarna behöver allt stöd de kan få. Vi ses i Sandviken på lördag klockan 17:00!

VPS-KuPS LÖ 16.9. KL. 17:00 – KÖP BILJETTER HÄR!

Foto: Harri Bragge.