Mer VPS på svenska – premiär för klubbens nya veckobrev

Mer VPS på svenska – premiär för klubbens nya veckobrev

VPS publicerar från och med idag ett ”veckobrev” på svenska. Brevet utkommer fram till slutet av säsongen för att bättre tjäna svenskspråkiga läsare. Veckobrevet sammanfattar den gångna veckan och vad som händer den kommande veckan.

Vepsu har under förra veckan haft William Jääskeläinen, son till den finska stjärnmålvakten Jussi Jääskeläinen, på besök denna vecka. Williams pappa Jussi spelade 54 matcher i VPS 1996-97 som även resulterade i ett FM-silver säsongen 1997. Därefter gjorde Jussi en lång och framgångsrik karriär utomlands och i landslaget. Williams kontrakt med hans förra klubb Bolton Wanderers gick ut tidigare i sommar, och fick chansen att bekanta sig med VPS. William berömde professionaliteten kring klubben och var nöjd med sin vistelse.

Under veckan tillkom det även kontraktsnyheter för Vepsu. Steven Morrissey förlängde sitt kontrakt till slutet av 2019, medan Vöråsonen Jesper ”Jeppe” Engström skrev på för två år till med ett års option (2019+1). Endast fyra spelare under Veikkausliiga-eran har gjort fler matcher än ”Jeppe” som efter PS Kemi matchen spelat 169 Veikkausliigamatcher i Vepsutröjan. Dessa spelare är Henri Sillanpää (252 matcher), Ville Koskimaa (243), Jyrki Saranpää (193) och Tony Björk (188). Morrissey är i sin tur närmast en kultspelare i Vepsu på 2010-talet. Jamaikanen har gjort 34 mål i Veikkausliiga, samtliga för VPS. Endast Ville Priha har gjort fler ligamål, 37 stycken, i VPS-tröjan sedan 1990.

 

Söndagen den 6 augusti var det match mot PS Kemi i Sandviken. Det blev till slut en målrik tillställning på Elisastadion, och kanske en av de mest händelserika denna säsong. Matchen slutade 3-3 efter att gästerna haft en 1-2-ledning i halvtid. Vepsus mål gjordes av Joonas Vahtera, Juho Lähde och Markus Jürgenson.

Nu väntar två matcher på mindre än en vecka. På onsdag åker VPS ner till Helsingfors för att möta HIFK, som är i stort behov av poäng. Kamraterna, ledda av Antti Muurinen ligger just nu på kvalplats med åtta poäng upp till torr mark. Matchen spelas den 9 augusti klockan 18:30 på Telia 5G-stadion i Tölö. Efter det väntar match mot FC Lahti hemma på måndag den 14 augusti klockan 18:30 på Elisastadion. Med tanke på medaljstriden är det en oerhört viktig match för VPS, kom och visa ditt stöd på plats!

MÅ 14.8. VPS-FC LAHTI 18:30 – KÖP BILJETTER HÄR

Artikkelikuva: Foto Airaksinen.