Inter vieraaksi nopealla aikataululla – ”Tiedämme, mitä saamme vastaamme”

Inter vieraaksi nopealla aikataululla – ”Tiedämme, mitä saamme vastaamme”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna turkulaisen FC Interin Elisa Stadionilla. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18:30. 

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan fokuksen löytäminen jokaiseen kaikessa reissurumbassa ja peliruuhkassa ei ole vaikeaa, vaan joukkue on hyvin motivoitunut kohti huomista.

– En usko, että tämä tiivis aikataulu tuo meille haasteita, vaan se on hyvä asia tällä hetkellä. Meillä oli ensimmäisen Eurooppa-liigan karsintakierroksenkin keskellä peli, joka meni hyvin. Tulos ei ollut hyvä, mutta peli meni hyvin.

– Joukkueessa on hyvä tilanne, sillä kaikki pelaajat ovat käytettävissä ja kaikki tietävät tehtävänsä hyvin. Toivotaan, että tilanne jatkuukin samanlaisena.

Vaikka torstaina odottaa kova peli, on tärkeä pitää suunnitelmat ja keskittyminen vain ja ainoastaan seuraavassa mittelössä.

– Kyllä tässä on mentävä peli kerrallaan. On turha tehdä liian aikaisin suunnitelmia, koska jokaisen pelin jälkeen tilanne voi muuttua, Vuorinen muistutti.

Vastaan asettuva Inter on ollut hyvin ailahteleva joukkue kauden aikana. Parhaimmillaan se on todella kova laadukas ryhmä, jota on vaikea jopa sarjakärki HJK:n kaataa. Tästä osoituksena tovi takaperin joukkueiden vääntämä tasapeli. Toisaalta heikoimmillaan Inter on kokenut yllättäviäkin tappioita ja pistemenetyksiä. Lähimuistissa varmasti tuloksellisesti kauden suurin selkäsauna, kun IFK Mariehamn löylytti turkulaisia lukemin 5-0.

Inter on sarjassa kuudentena ja 16 pelistä on kertynyt kuusi voittoa, viisi tasuria ja viisi tappiota. Pisteitä on siis 23, eli neljä vähemmän kuin Vepsulla. Maaleja sinimustat ovat tehneet 25, mikä on neljä enemmän kuin Raidan lukemat näyttävät. Päästettyjä maaleja joukkueilla on yhtä paljon – 20.

Viidestä viime ottelustaan Inter on voittanut vain yhden. Kahdesti se on pelannut tasan ja kahdesti hävinnyt. Voitto tuli viime kierroksella sarjajumbo JJK:sta. VPS puolestaan ei ole hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan yhtään. Voittoja on irronnut kaksi ja tasapelejä kolme.

Inter on kauden aikana kohdattu jo kertaalleen Veikkausliigassa. Tuolloin VPS oli Veritas Stadionilla maalin verran parempi. Suomen Cupissa puolestaan Inter tiputti VPS:n keväällä puolivälieräkarsinnassa. Joka tapauksessa scouttaaminen ja lähestyminen Inter-peliin on hieman helpompaa kuin vaikkapa europeleihin, koska alkukaudesta on jo tiedossa selkeämmin, mitä tuleman pitää.

– Tiedämme kyllä, mitä saamme vastaamme. Interillä on hyviä pelaajia ja he ovat pelanneet kaudella paljon hyviä pelejä. Aina eivät tulokset ole tulleet mukana, Vuorinen kommentoi.

– Heidän pelaajistonsa ei juuri ole vaihtunut ja tiedämme, että Inter on vaikea vastus. He pelaavat eri tavalla kuin me. Heillä on isompia pelaajia kuin monella muulla ja etenkin meihin verrattuna. Heillä on paljon hyökkääviä pelaajia joukkueessa ja kohtaamme ison haasteen sunnuntaina, Vuorinen päätti.

OSTA LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ.