Otteluraportti: VPS - HJK | Veikkausliiga

lTa4wvjw

Uskomatonta dramatiikkaa ja tunteikkaita jäähyväisiä sisältänyt ottelu Raidan ja Klubin välillä päättyi mitalijuhliin, kun Vepsu varmisti pronssimitalinsa Veikkausliigan kaudella 2023 upealla 3-2 voitolla. Kyseessä oli joukkueen monivuotisen kapteenin Sebastian Strandvallin jäähyväisottelu, joka sai päätöksensä viime hetken maalilla varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla.

VPS saapui kentälle erittäin terävällä jalalla, ja sai unelma-alun ottelulle Evgeniy Bashkirovin niitatessa pallon verkkoon boksin ulkoreunalta jo toisella peliminuutilla. Vepsu prässäsi HJK:ta ahkerasti, ja riisti palloja vierasjoukkueen päädyssä, jonka seurauksena paine pysyikin helsinkiläisten alueella. Raita kasvattikin pian johtoaan jo kahteen nollaan, kun Samuel Lindemanin keskitys boksiin löysi Peter Michaelin, joka sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan 14 minuutilla.

Vepsun 2-0 maalin jälkeen Klubi palasi omalle tasolleen ja toteutti laadukasta pallonhallintaa. HJK pyrki etenemään aggressiivisesti VPS:n boksiin, ja saikin luotua hyökkäyskolmanneksella erittäin vaarallisia tilanteita. Kavennusmaali nähtiin 40 minuutilla, kun Santeri Hostikan loistava pallonsuojaaminen loi Hassane Bandelle laukaisupaikan. HJK:n burkinofasolainen hyökkääjä ei epäröinyt avopaikassa hetkeäkään, vaan pommitti pallon ulkokierteellä oikeaan ylänurkkaan ohi Teppo Marttisen. Tauolle siirryttiin 2-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla HJK:n vahva pelaaminen jatkui molemmissa päissä. VPS koki haasteita pelin avaamisen kanssa, eikä saanut palloa liikkeelle HJK:n laadukkaan prässin takia. HJK sai aikaan loistavia paikkoja Vepsun päässä, mutta Teppo Marttisen suoritukset maalissa sekä muun joukkueen uhrautuva pelaaminen piti johdon vielä Raidan nimissä. Kovan paineen jälkeen HJK onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin 2-2 lukemiin erikoistilanteesta. Lucas Lingmanin antama vapaapotku löysi boksissa Miro Tenhon, josta Klubi-kapteeni ohjasi pallon vaarallisesti maalille. Bojan Radulovic oli jälleen oikea mies oikeassa paikassa puskien pallon maaliin lähietäisyydeltä.

10 minuuttia ennen pelin loppua VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela teki tärkeitä vaihtoja, jotka osoittautuivat lopulta ratkaiseviksi. Sisään tullut seuraikoni Sebastian Strandvall toi VPS:n hyökkäyspeliin lisää intoa, jonka seurauksena paine vaihtui Klubin puolelle ottelun viimeisten minuuttien ajaksi. Peli päättyi dramaattisesti VPS:n juhlaan, kun Strandvallin antama hyökkäyskulma tippui boksiin erittäin vaarallisesti, josta Peter Michael pommitti pallon vasempaan ylänurkkaan HJK-blokin ohi pelin viimeisessä tilanteessa. 3-2 voitolla VPS varmisti pronssimitalit Veikkausliigan kaudella 2023.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli silminnähden onnellinen pronssimitalin varmistumisesta, ja totesi ottelun olleen haastava. HJK:n kontrolli ottelussa ei kuitenkaan huolestuttanut Nuorelaa ja Vepsua.

- Olemme voittaneet nyt tällä kaudella kaikki joukkueet. Saimme unelmastartin ja peli ei olisi voinutkaan lähteä meidän puolesta paremmin käyntiin. HJK otti pian kontrollin pelistä, muttei se ollut meille ongelma.

- HJK:n kavennus juuri ennen puoliaikaa otti kyllä todella paljon päähän. Pelasimme maaliin johtaneen alkutilanteen todella huonosti, ja kavennusmaali oli meidän puolelta turhaan päästetty. Toinen jakso sitten jatkui Klubin pallonkontrollilla, mutta emme olleet huolissamme. Tietenkin 2-2 tasoitus tuntui myös pahalta, koska senkin päästimme helposti, Nuorela toteaa.

Nuorelan mukaan Mestaruussarjan viimeinen ottelu SJK:ta vastaan pelataan suhteellisen paineettomasti. Vaikka suuresta saavutuksesta on nautittava, Nuorelan mukaan loppukaudella on vielä paljon pelattavaa.

- Lopun ratkaisussa iso osa menee tietysti sattuman puolelle. Täytyy kuitenkin sanoa, että olen pirun onnellinen joukkueen, koko seuran ja Vaasan puolesta, että pystyimme tekemään tällaisen tempun ja varmistamaan pronssimitalin jo tässä vaiheessa. Meillä on kiva fiilis lähteä Seinäjoelle ns. paineettomasti.

- Nautitaan tästä ja ollaan ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Paljonhan on vielä pelattavaa, emmekä saa tällä suorituksellamme europaikkaa, vaikka mitali onkin historiallinen. Meillä on tässä välissä aikaa nautiskella ja ottaa rennosti, mutta sen jälkeen europaikasta karsiminen on kovan keskittymisen alla, Nuorela summaa.

Voitolla VPS varmisti pronssimitalit Veikkausliiga-kaudella 2023! VPS pelaa Mestaruussarjan viimeisen ottelunsa lauantaina 21. lokakuuta, kun Raita matkaa Seinäjoelle kohtaamaan SJK:n. Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelusta kello 17:00 alkaen.