Otteluraportti: VPS - FC Honka | Eurolopputurnauksen finaali

051123_vps-honka_raportti_1920x1080px

VPS kruunattiin ansaitusti Eurolopputurnauksen voittajaksi Vaasan Lemonsoft Stadionilla sateisena sunnuntaina, kun Raita ja FC Honka kohtasivat toisensa finaalin toisessa ratkaisevassa osaottelussa. Voiton myötä Vepsun tie vie Konferenssiliigan karsintaotteluihin seuran 100-vuotisjuhlakaudella.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta VPS piti pelin hyvin kontrollissaan ja sai aikaan Honkaa parempia maalintekopaikkoja. Vepsun maalinteko oli monta kertaa varsin lähellä, mutta huonolaatuinen viimeistely hyökkäyskolmanneksella piti lukemat tasoissa. Vaasalaisyleisö haukkoi henkeään 26 minuutilla hyökkäyskulman jälkitilanteesta, kun Samuel Lindeman laukoi pallon tolppaan lähietäisyydeltä.

Ottelun avausmaali nähtiin viimein 44 minuutilla, kun Vepsun Evgeniy Bashkirov pommitti pallon etukulmasta ylänurkkaan ohi Maksim Rudakovin. Vaasalaisyleisö sai nauttia upeasta tunnelmasta, kun tauolle siirryttiin Vepsun ansaitussa 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Vepsu koki haasteita pelin kontrolloinnissa. Taidokkaat riistot muuttuivat pian hukatuiksi palloiksi, jonka seurauksena Honka sai pelata yhä enemmän pallollisena. Espoolaiset pyrkivät kovasti pääsemään peliin mukaan, mutta Vepsun kivenkova ja määrätietoinen puolustus ei antanut vieraille armoa.

Vepsu onnistui olemaan vaarallinen vastahyökkäyksissä, joissa jälleen heikko viimeistely osoittautui ongelmalliseksi. Honka ei onnistunut yrityksistään huolimatta nousemaan Vepsun rinnalle, ja ottelu päättyi lopulta vaasalaisten 1-0 voittoon. Voiton myötä VPS etenee ensi kaudeksi UEFA:n Konferenssiliigan karsintaotteluihin yhteismaalein 2-0.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo joukkueen toteuttaneen pelisuunnitelmaa kurinalaisesti ja määrätietoisesti, joka osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi lopputulosta ajatellen.

- Pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaamme loistavasti. Olimme aktiivisia, aggressiivisia ja halusimme voittaa tämän pelin. Halusimme tehdä myös ottelun ensimmäisen maalin, ja sitä kautta paineet lisääntyivät Hongalle.

- Toisella puoliskolla puolustussuuntaan pelimme toimi hyvin, mutta hukkasimme voittamamme pallot lähes samantien. Loppujen lopuksi pelasimme kuitenkin todella hyvän matsin, eikä Honka oikeastaan päässyt kunnon maalipaikoille.

Nuorela haluaa vielä painottaa, kuinka ennennäkemätön suoritus joukkueen menestys kuluneella kaudella on ollut.

- Mitä olemme kauden aikana saavuttaneet, on jotain ihan käsittämätöntä. 17:sta ottelusta 16 voittoa ja yksi tasapeli. Se on jotain aivan uskomatonta. Se on myös asia, jota ei pitäisi tapahtua meidän kokoiselle seuralle.

- Olemme voittaneet sarjassa jokaisen joukkueen, eikä saavuttamamme voitot ja tappioton putkemme pitäisi olla edes mahdollista. Joukkue ansaitsee suuren arvostuksen joka suunnasta, ja toivottavasti kaikki ymmärtävät, mitä olemme kauden aikana tehneet, Nuorela huomauttaa.

VPS:n vaiherikas kausi päättyy pronssimitaliin sekä ansaittuun europaikkaan! Seura kiittää kannattajia, yhteistyökumppaneita sekä taustatyöntekijöitä toiminnan mahdollistamisesta. Tervetuloa ensi kaudella takaisin Hietalahden Lemonsoft Stadionille kannustamaan Vepsua sekä juhlimaan 100-vuotista seuraamme!

VPS - FC Honka 1-0

1-0 Evgeniy Bashkirov 44’