Otteluraportti: SJK - VPS | Veikkausliiga

211023_sjk-vps_raportti2

Veikkausliigan Mestaruussarjan viimeinen kierros päättyi Seinäjoella VPS:n osalta railakkaisiin juhliin, kun vaasalaiset kruunattiin Pohjanmaan herroiksi toista kertaa peräkkäin kuluvalla kaudella. Raita kaatoi SJK:n 0-2 vierasvoitolla, jonka jälkeen Vepsu sai nauttia pronssimitaleista kannattajiensa kanssa.

Ensimmäinen puoliaika kului pitkälti tasaisissa merkeissä pallonhallinnan suhteen. Vepsun loistavasti organisoitu oman pään puolustaminen sekä laadukas hyökkäyspään pelinrakentelu toi kuitenkin Raidalle parempia maalipaikkoja, eikä SJK päässyt nauttimaan tarpeeksi vaarallisista tonteista ensimmäisellä jaksolla.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 28 minuutilla vaasalaisten siirtyessä 0-1 johtoon. Hyvän pelinrakentelun jälkeen joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall jakoi pallon brasilialaistaiturille Saviolle, jonka upea laukaus painui boksin ulkoreunalta vasempaan takakulmaan ohi Markus Uusitalon. SJK:lla oli myös paikkansa tasoittaa peli ensimmäisen nelivitosen lopulla kahden potentiaalisen hyökkäyksen merkeissä, mutta pallot lipuivat VPS-maalin ohi. Tauolle siirryttiin vieraiden 0-1 johdossa.

Toinen puoliaika sai Vepsun näkökulmasta unelmastartin Peter Michaelin laukoessa vaasalaiset jo 0-2 johtoon. Kylmänviileästi edenneessä hyökkäyksessä Michael sai pallon jalkaansa Tyler Reidin tarjoilusta, josta Vepsun nigerialaistähti pommitti pallon vasempaan alanurkkaan.

Maalin jälkeen peli tasaantui, ja pallonhallintaa nähtiin molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkue otti kuitenkin pian otteen pelistä, ja pyrki etenemään suoraviivaisilla hyökkäyksillään kohti VPS:n päätyä. SJK haki vimmatusti kavennusmaalia toisen jakson loppupuolella, mutta Vepsun kurinalainen ja uhrautuva puolustaminen piti vierasjoukkueen edelleen kahden maalin johdossa. Huippupaikkoja ei oikeastaan Vepsun päässä nähty, kun taas Samu Alanko oli lähellä maalintekoa ylivoimahyökkäyksen myötä SJK:n päädyssä pelin viimeisillä minuuteilla. Enempää maaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty, ja loppulukemiksi jäivät lopulta 0-2. Voiton myötä vaasalaisten mitalijuhlat saivat viimein alkaa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela iloitsi pronssimitalista ja ansaitusta voitosta Seinäjoella. Nuorelan mukaan kuitenkin joukkueen pääfokus on edelleen europaikan saavuttamisessa.

- Huippu fiilis. Saimme mitalin viimein kaulaamme, vaikkakin pronssin tuoman euforian koimme jo viime ottelussamme Vaasassa. Pystyimme pelaamaan jälleen hyvän pelin, ja ansaitusti myös sen voitimme. Saimme jatkuvuutta työhömme, sillä pelithän ovat tietysti vielä kesken.

- Jatkoimme pelillisesti siitä, mihin viimeksi jäimme. Seuraavaksi meitä odottaa kaksi finaalia puolentoista viikon päästä. Joukkue pelaa parhaillaan pirun hyvin ja itseluottamus on korkealla. Tänään juhlimme, ja sen jälkeen pikkuhiljaa alamme katselemaan, kuka meitä vastaan asettuu eurofinaaliin, Nuorela kertoo.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa 5.11. eurolopputurnauksen finaalin merkeissä. Vastustaja otteluun ei ole vielä selvillä!