Otteluraportti: KuPS - VPS | Veikkausliiga

YUE9Oagq

VPS:n taipale Veikkausliigan mestaruussarjassa vihellettiin sunnuntaina käyntiin, kun vaasalaiset kohtasivat mestarisuosikkeihin kuuluvan KuPSin Kuopion Väre Areenalla. Vepsu osoitti olevansa edelleen Veikkausliigan kuumin joukkue nollaten KuPSin vieraissa lukemin 0-2 ja venyttäen voittoputkeaan jo 11 ottelun mittaiseksi.

VPS aloitti ensimmäisen puoliajan terävällä jalalla sekä aktiivisella prässipelillä, jolla joukkue vaikeutti KuPSin pelinrakentelua. Myös Vepsun nopea pallonliikuttelu hyökkäysalueella tuotti ongelmia kotijoukkueelle, jonka seurauksena paine säilyi KuPSin päädyssä. Pelin ensimmäinen huippupaikka nähtiin 10 minuutin pelin jälkeen, kun Peter Michael pääsi laukomaan vaarallisesti boksissa Tyler Reidin matalasta keskityksestä. KuPSin maalivahti Johannes Kreidl venyi kuitenkin tilanteessa upeaan torjuntaan, ja piti täten ottelun lukemat tasoissa.

KuPS ei onnistunut luomaan tarpeeksi laadukkaita paikkoja hyökkäysalueella VPS:n ollessa aktiivinen pallonriistoissa ja vastahyökkäyksissä katkoen kotijoukkueen etenemisen. KuPS sai puoliajan parhaan paikkansa, kun entinen VPS-hyökkääjä Tete Yengi pääsi yrittämään keltapaidassa onneaan Jake Jervisin keskityksestä, mutta australialaisen pusku leijaili reilusti yli maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin viimein 27 minuutilla, kun Evgeniy Bashkirovin upea läpisyöttö tavoitti Harry Sawyerin hyökkäysalueen oikealla laidalla. Vapaana edennyt Sawyer jakoi pallon boksiin Peter Michaelille avopaikkaan, josta Michael haltuunoton jälkeen sijoitti pallon upean tarkasti tolpan juureen oikeaan alakulmaan. Maali oli Michaelille jo kauden kymmenes osuma. Pian maalin jälkeen Sawyer pääsi tarjoilemaan Michaelille toistamiseen avotontille, mutta tällä kertaa nigerialaisen laukaus painui reilusti ohi maalin.

Puoliajan lopulla Vepsu sai vielä huippupaikan vastahyökkäyksestä, kun Antti-Ville Räisäsen tarjoilu painui KuPSin puolustuslinjan selustaan Harry Sawyerille. Sawyer eteni vauhdilla boksiin laukaisupaikkaan, mutta vedon pelasti upeasti vastaan tullut KuPS-maalivahti Kreidl. Ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää maaleja, ja tauolle siirryttiin 0-1 tilanteessa. Ensimmäisen nelivitosen aikan nähtiin kuitenkin kaksi varoitusta, kun VPS:n Samuel Lindeman sekä Evgeniy Bashkirov saivat katsella keltaista korttia pallontavoittelutilanteissa liioiteltujen fyysisien otteiden seuraksena.

Toisella puoliajalla KuPS sai siirrettyä palloa enemmän Vepsun puolelle, ja pyrki etenemään hyökkäysalueelle uudella ilmeellä. VPS:n tiivis puolustuslinja kuitenkin piti upeasti pintansa, jonka seurauksena kotijoukkue ei päässyt nauttimaan vaarallisimmista maalipaikoista. Raita pelasi uhrautuvasti ja taistellen irtopalloista omalla puoliskolla.

Vierasjoukkueen pelin kontrolli haki ajoittain hieman muotoaan toisella jaksolla, ja VPS:n 0-2 johtolukemat olivatkin varsin lähellä muutamaan otteeseen joukkueen saadessa hyökkäyspelinsä kuntoon. 54 minuutilla KuPS-puolustuksen hämmennys tarjosi Evgeniy Bashkiroville maalintekopaikkaa, kun taas muutamaa minuuttia myöhemmin Harry Sawyer sai oman saumansa KuPSin boksissa. Kotijoukkueen Johannes Kreidl oli kuitenkin mies paikallaan KuPSin maalilla pitäen keltapaitoja pystyssä ja pelissä mukana. 72 minuutilla KuPSin päädyssä nähtiin erittäin vaarallinen tilanne, kun Harry Sawyerin ohjaus maalille tavoitti maalialuella majailleen Peter Michaelin. Tilanne kuitenkin vihellettiin lopulta paitsioksi.

KuPS haasteet jatkuivat pelinrakentelussa, vaikka joukkue saikin omat saumansa hyökkäysalueella. Kotijoukkueen maalinteko oli lähellä 75 minuutilla, kun Jake Jervis pääsi laukomaan läpiajosta boksin sisällä. Pallo lipui kuitenkin päätyrajasta yli Vepsu-puolustuksen ollen hienosti mukana tilanteessa. KuPS ei lopulta onnistunut nousemaan Raidan rinnalle, ja pelin 0-2 loppulukemat viimeisteltiinkin Vepsun toimesta 89 minuutilla. Harry Sawyerin voittama pääpallo ohjautui suoraan Peter Michaelille läpiajoon, josta nigerialaishyökkääjä ohjasi pallon ilmasta maaliin ulkosyrjällään. Ottelu päättyi lopulta Vepsun 0-2 vierasvoittoon, ja vaasalaisten uskomaton voittoputki venyi jo jopa 11 ottelun mittaiseksi. Tuloksellaan VPS nousi myös mestaruusarjassa taulukon kolmannelle sijalle SJK:n ohi. Pohjanmaan joukkueita erottaa taulukossa toistaiseksi vain yksi piste.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorelan mukaan KuPS oli juuri sellainen vastustaja, jota varten VPS valmistautui täydellä treeniviikolla.

- KuPS oli juuri sellainen, mitä odotimmekin. Meillä oli aika selkeä suunnitelma peliä varten, jossa myös onnistuimme lähes täydellisesti. Meidän aggressiivinen puolustamisemme toimi oikein hyvin. Tiesimme myös pallollisena joukkueena, että KuPS ei tule prässäämään rohkeasti, ja täten olimme tarpeeksi laadukkaita omissa pitkissä hyökkäyksissämme. Kykenimme käyttämään paljon wingbackejamme, ja laidoilla tilaa löytyi koko ajan. KuPS ei oikeastaan saanutkaan heitä missään vaiheessa kiinni.
- Toisella jaksolla kontrollimme hieman hävisi pelistämme. Meidän olisi pitänyt olla parempia omassa pallollisessa pelaamisessamme, vaikka puolustaminen toimikin edelleen todella hyvin. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan ole hirveästi valittamista, ja meidän täytyy olla tyytyväisiä, Nuorela toteaa.

VPS jatkaa vieraskiertuettaan mestaruussarjassa, kun Raita kohtaa seuraavassa ottelussaan FC Hongan Espoossa perjantaina 22.9. Tapiolan urheilupuistossa pelattava ottelu saa alkunsa kello 18:00. Ottelu katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!

KuPS - VPS 0-2

0-1 Peter Michael 27’

0-2 Peter Michael 89’