Otteluraportti: KuPS - VPS | Liigacup

5MJoUzOQ

KuPS toimi torstaina tylynä isäntänä Raidalle, kun keltapaidat jättivät Vepsun nuolemaan näppejään Kuopiossa. Ottelu päättyi lopulta isäntien pysäyttävään 5-0 voittoon Lippumäen hallissa.

Ensimmäinen puoliaika oli vaasalaisille tuskallinen. Peli alkoi Vepsun näkökulmasta tylysti, kun KuPSin Joslyn Luyeye-Lutumba iski ottelun avausmaalin jo toisella peliminuutilla lähietäisyydeltä. Seuraavaa maalia saatiin odottaa vain 10 minuuttia, kun KuPS siirtyi ottelussa jo 2-0 johtoon Axel Widjeskogin vapaapotkusta.

KuPS aggressiivinen prässipeli vaikeutti VPS:n pelinrakentelua, jonka seurauksena vieraat eivät päässeet pallolliseen peliinsä kiinni. Vepsun ahdinko kasvoi entisestään Arttu Heinosen viedessä kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Antti-Ville Räisäsen rike boksin sisällä oikeutti pallon pilkulle. Ensimmäisen jakson kaikki maalit nähtiin ensimmäisen 20 minuutin aikana, joka oli Vepsulle kuin kylmä suihku.

Ahdingosta huolimatta myös VPS sai ensimmäisellä jaksolla omat paikkansa, ja maalinteko oli myös lähellä Teemu Hytösen toimesta. Amadou Camaran upea syöttö löysi Hytösen boksissa, mutta VPS-hyökkääjän laukaus leijaili lopulta maalin ohi Johannes Kreidlin torjunnasta. Tauolle siirryttiin KuPSin 3-0 johdossa.

Toisella puoliajan alkuun peli rauhoittui ja tasaantui. Vepsu paransi peliään ensimmäisestä nelivitosesta, mutta tarpeeksi vaarallisia maalipaikkoja Raita ei kyennyt luomaan. KuPS pyrki hyödyntämään pelissään vastahyökkäyksiä, joista kotijoukkue puolestaan onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun seuraava maali nähtiin 70 minuutilla vastahyökkäyksen merkeissä, kun KuPSin Clinton Antwi pääsi pommittamaan pallon maaliin upeasta poikittaissyötöstä. Pian KuPS lisäsi johdon jo viiteen lähes samankaltaisesta vastahyökkäyksestä, kun Pyry Lampinen ohjasi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

KuPS-ottelu oli Raidalle tyly oppitunti, ja peli päättyi lopulta kotijoukkueen 5-0 voittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei selitellyt tappiota, ja kertoo pelin alun olleen Vepsulle katastrofimainen.

- Tulos ei jätä varaa selittelyille. Parempi voitti tänään.

- Koimme pelissä katastrofialun. Alkuun tuntui, että kun vastustaja pääsi lähelle päätyämme, pallo oli aina maalissa. Alku oli meidän puolestamme surullinen, ja KuPSilla oli mukava pelata loppupeli komeassa johdossa, Nuorela toteaa.

Nuorela kertoo pelin ensimmäisen jakson olleen Vepsulle äärimmäisen vaikea. VPS-luotsin mukaan joukkue kuitenkin sai paremmin otetta pelistä toisella puoliajalla.

- Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia keskialueella. Emme voittaneet kaksinkamppailuja, emmekä saaneet riistoja. Meidän olisi pitänyt olla terävämpiä. Syötimme ensimmäisellä jaksolla todella paljon harhaan, ja oma pelaamisemme kärsi siitä paljon.

- Toisella jaksolla pääsimme peliin paremmin mukaan, ja toinen puolisko oli suhteellisen tasainen. Aloimme myös voittamaan kaksinkappailuja, olimme aggressiivisempia ja saimme aikaiseksi parempia syöttöjä. Saimme omaan pallolliseen pelaamiseemme luotua täten kontrollia. KuPS oli tänään kuitenkin meitä paljon parempi, ja meidän on jatkettava ahkerasti harjoittelua, Nuorela summaa.

VPS:n Liigacup-taival jatkuu lauantaina 17.2. Vaasassa, kun Raidan vieraaksi VEO Areenalle saapuu AC Oulu. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi!

KuPS - VPS 5-0

1-0 Joslyn Lueye-Lutumba 2’

2-0 Axel Widjeskog 12’

3-0 Arttu Heinonen 22’

4-0 Clinton Antwi 70’

5-0 Pyry Lampinen 73’

VPS:n kokoonpano: