Otteluraportti: FC Lahti – VPS | Veikkausliiga

un4DFxJg

VPS venytti voittoputkeaan jopa kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi perjantaina vieraskentällä FC Lahden lukemin 0–2. Kotijoukkue ei laadukkaasta puolustamisestaan huolimatta kyennyt pitämään Vepsua pois parhailta paikoilta, joka osoittautui lopulta ratkaisevaksi tekijäksi lopputuloksen kannalta.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun FC Lahden Matheus Alves pääsi heti ensimmäisellä peliminuutilla jopa yllättävän vapaasti laukomaan kohti maalia VPS:n boksin ulkoreunalta. Vasenta alakulmaa kohti lähteneen laukauksen torjui kuitenkin Vepsun Teppo Marttinen upealla venytyksellä.

Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin lopulta molempien joukkueiden näkökulmasta haastava. Päänvaivaa Vepsulle aiheutti FC Lahden loistavasti toteutettu matalablokki, jonka läpi vierasjoukkueella oli vaikeuksia edetä. Kumpikaan joukkue ei päässyt ensimmäisellä puoliajalla parhaille maalipaikoille määrätietoisesta hyökkäyspelin toteuttamisesta huolimatta. Päädyt pysyivät puhtaana, ja tauolle siirryttiin tasalukemissa. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös kaksi varoitusta, kun Harry Sawyer ja Juhani Pikkarainen saivat katsella keltaista korttia ikävistä taklauksista.

Toinen nelivitonen lähti käyntiin Vepsun hallinnassa. Raita haki johtoasemaa suoraviivaisilla hyökkäyksillään, ja ottelun avausmaali syntyikin 54 minuutilla lopulta Evgeniy Bashkirovin toimesta. Vauhdilla edenneessä hyökkäyksessä Roni Hudd jakoi pallon Tyler Reidille oikealle laidalle, josta englantilaispelaaja keskitti pallon matalana boksin keskelle. Vapaana ollut Bashkirov ei epäröinyt tilanteessa laukoen pallon suoraan syötöstä maalin oikeaan takakulmaan.

Vepsun maalin jälkeen Lahti heräsi uudelleen peliin hakemalla tasoitusmaalia. Kotijoukkue pyrki rakentamaan vaarallisia maalipaikkoja keskittämällä palloa Vepsun boksiin ohjattavaksi, mutta Raidan puolustuslinja oli paikallaan purkamassa palloja maalialueelta pois, eikä tilanteissa sen suurempaa vaaraa nähty. Lopulta Lahti perääntyi takaisin matalablokkiinsa, joka antoi Vepsulle mahdollisuuden ottaa pelistä jälleen enemmän otetta.

Illan toinen maali nähtiin Vepsun toimesta 76 minuutilla, kun Evgeniy Bashkirovin visionäärimäinen korkea ulkosyrjäsyöttö vapautti Peter Michaelin läpijuoksuun Lahden puolustuslinjan selustaan. Michael iski tilanteessa jo kauden seitsemännen osumansa sijoittaen pallon oikeaan takakulmaan taidokkaasti ilmasta ohi Lahti-maalivahdin Marin Ljubicin.

Vepsun kahden maalin johto näkyi Lahden pelissä pienimuotoisena väsymyksensä, jonka seurauksena VPS pääsi etenemään vapaammin boksiin ottelun loppupuolella. Vierasjoukkue rakensi loistavia paikkoja, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty. Ottelu päättyi lopulta VPS:n 0–2 vierasvoittoon, ja täten vaasalaisten uskomaton voittoputki venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Kyseessä on myös seuran ennätys. Aiempi seitsemän ottelun mittainen voittoputkiennätys liigassa on vuodelta 1998.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorelan mukaan peli oli VPS:n kontrollissa kiitettävästi lähes koko ottelun ajan, vaikka helpolla voitto ei tullutkaan.

- Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa matsia, se on selvä juttu. Mielestäni peli oli meillä hyvin kontrollissa koko ajan. Ensimmäisellä jaksolla peli ei ollut ilotulitusta tai selvää dominointia, mutta pallo oli hallinnassamme ja pystyimme prässäämään sekä vaikeuttamaan Lahden pelinrakentelua aktiivisesti.

- Olimme ensimmäisellä jaksolla huonoja hyökkäysten laadun suhteen. Mahdollisuuksia meillä oli kuitenkin paljon, Nuorela toteaa.

Nuorela antoi tunnustusta erityisesti Vepsun puolustuspään pelaamiseen. VPS:n peli vapautui toisella puoliajalla, jolloin joukkueen tehokkuus myös saatiin kohdalleen ratkaisevista hyökkäyksistä.

- Toisella puoliajalla pääsimme tulemaan laidoilta suhteellisen vapaasti, ja kun pallo löysi kohdilleen, teimme heti hienon maalin. Puolustuspäässä meillä ei ollut mielestäni mitään ongelmaa missään vaiheessa peliä. Lahdella oli muutama vaarallinen erikoistilanne, joissa lähes aina voi käydä huonosti, mutta nekin hoidimme hyvin.

- Saimme toisen vapauttavan maalin vastahyökkäyksestämme, ja meidän kolmas maalimme oli todennäköisesti lähempänä kuin Lahden ensimmäinen maali. Siinä mielessä meidän on oltava pirun tyytyväisiä tulokseen. Kyseessä oli kuitenkin vierasottelu, eikä peli ollut helppo. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, Nuorela summaa.

VPS pyrkii seuraavassa ottelussaan venyttämään voittoputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun Raita kohtaa kotikentällään KTP:n perjantaina 25.8. kello 18:00. Saavu siis paikalle kannustamaan VPS voittoon! Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi.

FC Lahti – VPS 0-2

0–1 Evgeniy Bashkirov 54’

0–2 Peter Michael 76’