Otteluraportti: FC Honka - VPS | Veikkausliiga

8cc_Ho4k

VPS jatkoi ilmiömäistä virettään, kun vaasalaiset hakivat täydet pisteet Espoosta nollaten kotijoukkue FC Hongan lukemin 0-3. Raidan sanattomaksi jättävä voittoputki venyi jo 12 ottelun mittaiseksi, millä jaetaan Veikkausliigan yli 20 vuotta vanha ennätys.

VPS aloitti ottelun vahvasti luomalla painetta Hongan päätyyn nopeilla suoraviivaisella hyökkäyksillä. Hongan aggressiivinen prässi toimi kuitenkin kotijoukkueelle hyvin, eikä Vepsu päässyt alkuun murtautumaan keltaisten boksiin haasteitta. Pelin ensimmäinen lupaava tilanne nähtiin 16 minuutilla, kun Harry Sawyer pyrki ohjaamaan päällään palloa maalille Tyler Reidin loistavasta keskityksestä. Sawyerin pusku painui kuitenkin vain hieman yli maalin.

Honka sai myös omat paikkansa, ja pyrki etenemään Vepsun päätyyn nopeiden suunnanvaihdosten ja vastahyökkäysten kautta. 20 minuutilla espoolaisten maalinteko oli lähellä vastahyökkäyksestä, kun Lauri Laine jakoi pallon oikealta laidalta takatolpalle tavoitellen Clesio Bauqueta. Pallo kuitenkin sijoittui liian eteen jättäen Clesion nuolemaan näppejään boksissa.

VPS rakensi loistavia paikkoja ensimmäisen jakson aikana, mutta avausmaalia jouduttiin odottamaan 37 minuuttia, joka viimein syntyi Vepsun erikoistilanteesta. Antti-Ville Räisäsen lähettämä vapaapotku kiersi loistavasti boksin keskelle, josta Prosper Ahiabu ohjasi päällään pallon oikeaan alanurkkaan voimakkaalla puskulla. Maali oli samalla Ahiabun Veikkausliiga-uran sekä kuluvan kauden toinen osuma.

Honka sai luotua vielä muutaman potentiaalisen tilanteen puoliajan lopulle energisen Lauri Laineen esitöillä, mutta tuloksetta. Vepsu kuitenkin onnistui iskemään osuman Hongan päätyyn juuri ennen puoliajan loppua. Ensimmäisen nelivitosen lisäajalla Teppo Marttisen maalipotku löysi Hongan alueella Harry Sawyerin, josta australialaishyökkääjä jakoi pallon päällään Peter Michaelille läpijuoksuun. Vastaan tullut Maksim Rudakov oli tilanteessa voimaton, kun Michael ohitti Honka-maalivahdin taidokkaasti pommittaen pallon vartioimattomaan maaliin. Tauolle siirryttiin Vepsun 0-2 johdossa.

Toisella puoliajalla Honka tuli terävämmin peliin mukaan, mutta Vepsun loistava puolustuspeli oli kotijoukkueelle kuin myrkkyä. VPS:n maalissa vartioinut Teppo Marttinen ei muutamaa tilannetta lukuunottamatta joutunut suuremman paineen alle Raidan puolustuslinjan pelaten uhrautuvasti omalla alueella. Vepsu oli vahvempi ratkaisevissa kaksinkamppailuissa, jotka edesauttoivat vieraiden johtoaseman varmistamista.

Vaasalaiset olivat myös aktiivisia keskikentän riistoissa, prässäämisessä sekä irtopallojen voittamisessa. Vieraat käyttivät hyväkseen nopeita ja suoraviivaisia vastahyökkäyksiä, joista syntyi vaarallisia tilanteita Hongan päädyssä. Pelin 0-3 lukemat muutettiin taululle 64 minuutilla, kun Vepsun loistava keskikentän pallonriisto koitui Hongalle kohtalokkaaksi. Evgeniy Bashkirovin pystysyöttö vasemmalle laidalle päästi Peter Michaelin irti, joka eteni taidokkaasti boksiin haastaen Hongan puolustuslinjaa. Michael harhautti maalin läheisyydessä vasemmalle, ja lähetti pallon kohti maalin takatolppaa, josta Hongan Aldayr Hernandez ohjasi pallon omaan verkkoon.

Ottelun lopulla nähtiin myös muutama maalintekopaikka Hongan päädyssä, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty. Tunteet kuumenivat toisella jaksolla, ja Hongan tehottomuus näkyi joukkueen pelissä turhautumisena. Ottelu päättyi lopulta Vepsun 0-3 vierasvoittoon, ja täten vaasalaiset saivat matkaevääksi Espoosta täydet kolme pistettä.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näki Raidan onnistuneen omassa pelissään paremmin kuin kotijoukkue, jonka seurauksena ottelu myös päättyi vierasjoukkueen voittoon.

- Pelasimme jälleen hyvän matsin, ja saimme tästä meidän näköisemme pelin. Silloin se mielestäni tarkoittaa sitä, että kykenimme pelaamaan omaa peliämme paremmin kuin Honka heidän omaansa. Ei se siltikään helppoa ollut.

- Pelaajat toteuttavat asioita tällä hetkellä sen verran laadukkaasti, ja kaikki myös tekevät kentällä järjettömän määrän töitä. Silloin, kun pystymme pelaamaan näin, peli on vaikeaa meitä vastaan. Tiesimme, kuinka laadukkaasti Honka pelaa pallollisena, ja kuitenkin kykenimme prässäämään heitä hyvin, Nuorela tuumaa.

Nuorela oli jälleen tietysti tyytyväinen joukkueen suoritukseen, ja näkee pelin kokonaisuuden olleen onnistunut.

- Olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Meitä vastaan on ollut jo jonkin aikaa vaikea tehdä maaleja, ja silloin kun nolla pysyy, se antaa aina isot edellytykset voittaa pelejä. Puolustamme tällä hetkellä todella hyvin. Boksiimme on vaikea päästä, ja siellä myös pelaamme uhrautuvasti.

- Hyökkäämme myös koko ajan vaarallisesti. Mielestäni peli meni ihan oikein, jos katsomme pelin vaarallisia paikkoja. Hyökkäyspelimme on parhaillaan tarpeeksi monipuolista, Nuorela toteaa.

VPS kohtaa FC Interin perjantaina 29.9. kello 18:00 Veikkausliigan Mestaruussarjan ensimmäisessä kotiottelussaan. Varmista paikkasi jo tänään ostamalla liput otteluun osoitteesta www.lippu.fi. Vaasan Lemonsoft Stadionilla pelattava ottelu on katsottavissa myös suorana Ruutu+ palvelusta.