Otteluraportti: FC Haka - VPS | Veikkausliiga

vps_05

Veikkausliiga polkaistiin käyntiin lauantaina myös VPS:n osalta, kun Raita kohtasi avauskierroksen mustavalkoisessa trillerissä FC Hakan Valkeakoskella. Loppulukemia saatiin jännittää loppuminuuteille asti, mutta lopulta ottelu päättyikin vaasalaisille helpottavasti Vepsun ottaessa 1-2 vierasvoiton Tehtaan kentältä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli viihdyttävä. Vepsu sai luotua kotijoukkueen päädyssä hyvä maalintekopaikkoja, ja samanaikaisesti Haka osoitti myös vaarallisuuttaan toisessa päädyssä. Vepsun oma pääty kuitenkin piti pinnansa, ja oli suhteellisen tehokas omista paikoistaan. Tulostaululle muutettiin 0-1 lukemat jo 8 peliminuutilla, kun Raidan Teemu Hytönen pommitti pallon boksista maaliin suoraan Mads Borchersin hienosta oikealta laidalta tulleesta syötöstä. Paine jatkui Hakan päädyssä, ja pian Vepsu saikin juhlia jo seuraavaa maaliaan, kun Joonas Vahteran vapaapotku löysi Mikko Pitkäsen ohimon boksissa. Pitkäsen pusku painui vastustamattomasti takakulmasta verkkoon, ja joukkue sai tuulettaa maaliaan sopivasti VPS-kannattajien katsomon edessä. Molempien joukkueiden muutamista lupaavista paikoista huolimatta ensimmäisellä nelivitosella ei enempää maaleja nähty, ja tauolle siirryttiin vieraiden 0-2 johdossa.

Toinen puoliaika oli Vepsulle haastavampi. Haka otti pelin haltuunsa, ja seuraavat 45 minuuttia vietettiin aika pitkälti Vepsun päädyssä. Vaasalaiset eivät saaneet korkeaa prässiään toimimaan, jonka seurauksena Vepsu joutui puolustamaan hyvinkin syvältä.

Haka sai luotua hyviä maalintekotilanteita toisella jaksolla, ja kotijoukkueen sinnikäs yrittäminen tuotti viimein hedelmää 68 minuutilla, kun Hakan belgialaislaituri Evangelos Patoulidis kavensi tilanteeksi 1-2 pommittamalla pallon etukulmasta sisään.

Haka oli hyvin lähellä maalintekoa muutamaankin kertaan, mutta ylärimaa pidemmälle joukkue ei enää yltänyt. Varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla Haka joutui vajaalle miehitykselle Ryan Mahutan saadessa suihkukomennuksen kahden keltaisen kortin saattelemana. Tämä ei kuitenkaan tulokseen enää vaikuttanut, ja ottelu päättyi lopulta VPS-kannattajien raikuviin tuuletuksiin Vepsun ottaessa viihdyttävältä avauskierrokselta täydet 3 pistettä.

Veikkausliigan avauskierros tarjoili lopulta juuri niitä suuria tunteita, ja muistettavia tilanteita, joista se tunnetaan. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee ottelun olleen Vepsulta kaksijakoinen, mutta tyytyväisyyttään voiton johdosta VPS-luotsi ei kykene peittelemään.
- Peli oli kaksijakoinen. Olimme ensimmäisellä jaksolla hyviä, ja peli eteni aika lailla sillä tavalla kuin halusimmekin. Saimme tietysti hyvän alun hyvän alun pelille, ja teimme kaksi hienoa maalia.
- Toisella jaksolla Haka tuli hyvin peliin mukaan. Meillä ei ollut kuitenkaan sinänsä hätää, mutta emme kyenneet pelaamaan omaa peliämme laadukkaasti. Teimme pelin sillä tavalla meille itsellemme hankalaksi. Haka sai kavennusmaalistaan lisää virtaa, ja loppu oli enemmänkin meiltä hieman selviytymistaistoa. Olemme voitostamme todella tyytyväisiä, ja tämä on meiltä hyvä aloitus liigalle, Nuorela summaa.

VPS kohtaa seuraavassa ottelussaan derbyvastustajansa SJK:n, kun perjantaina 12.4. Vaasan Lemonsoft Stadionilla vihelletään pilliin kello 19:00. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi!

FC Haka - VPS 1-2

0-1 Teemu Hytönen 8’
0-2 Mikko Pitkänen 18’
1-2 Evangelos Patoulidis 68’