VPS Veikkausliigaan, RoPS putosi

VPS Veikkausliigaan, RoPS putosi

Vaasan Palloseura palaa kolmen Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen takaisin Veikkausliigaan. VPS:n nousu varmistui lauantaina 22.10.2005, kun vaasalaiset pelasivat 1-1-tasapelin Veikkausliigassa 13:ksi jäneen RoPS:n kanssa.

VPS nousi vierasmaalisäännön perusteella, sillä keskiviikkona Vaasassa pelattu ensimmäisen osaottelu päättyi 0-0.

Ottelun molemmat maalit tulivat ensi jaksolla. VPS meni johtoon Jonas Britschigin lähivedolla. Tilanteen pelasivat hänelle hienosti Ville Koskimaa ja Jani Uotinen. Kotijoukkueen tasoituksen teki RoPS:n mukana kaiken kokenut Zeddy Saileti, joka jatkoi ruuhkan keskeltä Petri Jalavan syötöstä pallon maalin sivuverkkoon.

VPS:n päävalmentajan Jari Pyykölän ensimmäinen kausi seuran peräsimessä palkittiin heti liiganousulla.

– Mielestäni olimme näissä kahdessa pelissä pikkuisen nälkäisempiä kuin RoPS. Tai sanoisinko, että joukkueeni oli voitontahtoisempi, arvioi Pyykölä, jonka mielestä onnistumiset antavat myös valmentajalle voimia työnsä jatkamiseen.

– Tämä oli meiltä hyvä kausi. Ryhmässä ei ole lainkaan hankalia tapauksia, muttei myöskään nössöjä. VPS:aa on ollut helppo valmentaa, Pyykölä jatkoi.

RoPS:n päävalmentajan Matti Vikmanin mukaan heidän olisi pitänyt hoitaa liigapaikkaan tarvittavat pisteet jo kesällä.

– Meiltä loppui taistelutahto. Tehdyt maalit kertovat myös tilanteemme. Tuollaisilla maalimäärällä ei pysty liigapaikkaa säilyttämään, Vikman murehti.

Kahden peräkkäisen kauden jälkeen liigasta pudonneen kotijoukkueen värejä pitivät parhaiten esillä keskikentän ja kärjen Saileti sekä alakerran Jarkko Hurme. Vierasta onnistui varmaotteinen alakerta kauttaaltaan maalivahti Peter Kauppia myöten. Hänen edessään pelasivat linjassa Jan Westermark, Tomas Nygård, Ville Koskimaa ja Jyri Hietaharju.

Jalkapalloliigan karsinta, 2. osaottelu:

RoPS-VPS 1-1 (1-1)

Yhteismaalit 1-1, VPS nousi liigaan vierasmaalisäännön perusteella.