Vuoden viimeinen Jyväskylässä – ”Haluamme päättää kauden hyvin myös vieraissa”

Vuoden viimeinen Jyväskylässä – ”Haluamme päättää kauden hyvin myös vieraissa”

Vaasan Palloseura jahtaa huomenna tuloksellisesti hyvää päätöstä kaudelle Jyväskylässä JJK:n vieraana. 

JJK on jo varma tippuja Veikkausliigasta. Pelattavaa riittää silti molemmilla. Isännät haluavat varmasti päättää kautensa voittoon kotikentällä ja tarjota kannattajilleen parhaan mahdollisen lopetuksen vaikealle sesongille.

VPS puolestaan pelasi Ville Koskimaalle ja Veli Lammelle tunteikkaan ja upean jäähyväisottelun viimeisessä kotiottelussaan. Siitä teemasta ikään kuin jatkaen, tällä kertaa pelataan sille, että tämän kauden joukkue pelaa kokonaisuudessaan viimeisen pelinsä yhdessä.

– Olemme valmistautuneet aika normaalisti. Kotistadionilla saimme hienon päätöksen kotiottleuille. Haluamme päättää kauden myös vieraissa hyvin ja saada tuloksen. Viimeinen kotipeli oli enemmänkin Villen ja Vekan päättäjäispeli seurassa. Tämä on viimeinen ottelu kun olemme tällä joukkueelle yhdessä, joten pelaamme meille kaikille. Toivon, että pelissä näkyy se, millaisia VPS-pelaajat ovat. He ovat rohkeita, pelaavat hyvällä asenteella ja toteuttavat VPS:n tapaa pelata. Se on se juttu tässä pelissä, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Yksi lisäporkkanakin ottelua ajatellen löytyy. Otettavissa on seuran 200. voitto Veikkausliigassa. Enemmän voittoja sarjassa on tämän kauden liigajoukkueista vain HJK:lla, FC Interillä ja RoPSilla. Tämä detalji on myös otettu esille joukkueen valmistautumisessa, jossa oli mukana tällä kertaa vahvasti myös maalivahtivalmentaja Henri Sillanpää.

– Eilen torstaina ”Henkka” Sillanpää piti joukkueelle palaverin JJK:sta ja meidän pelaamisestamme. Hän nosti esille yhtenä asiana seuran 200. voiton tässä sarjassa. Tämän joukkueen pelaajilla on mahdollisuus olla jättämässä sitä perintöä, että he olivat mukana ottamassa tälle seuralle tuon voiton numero 200.

JJK ei ole tippumisestaan huolimatta mikään pelkkä suupala. Se on pelannut tuloksellisesti vahvemman syksyn ja osoittanut pystyvänsä haastamaan kärkijoukkueetkin. Viime peleissä se on onnistunut voittamaan kotonaan europaikasta taistelevan IFK Mariehamnin, tasannut niin ikään kotona pisteet mitalisti Ilveksen kanssa ja hävinnyt vieraissa niukasti toiselle mitalijoukkueelle, KuPSille.

– He ovat pelanneet kauden jälkimmäisellä puoliskolla tasaisemmin. Viimeisissä kahdessa kotipelissä maali on pysynyt puhtaana. KuPSia vastaan vieraissa viime kierroksella he olivat pitkään pelissä ja jopa voitossa kiinni. JJK on kehittynyt kauden aikana, Vuorinen totesi.

JJK:n vaarallisimmat nimet löytyvät hyökkäyspäästä. Gael Etock ja Sasa Jovovic ovat nälkäisiä maalintekijöitä ja etenkin Etock on onnistunut tällä kaudella hyvin hyökkäyssuuntaan.

– He ovat niitä pelaajia, jotka ehkä eniten elävät maaleista ja he ovat olleet tärkeä lisä JJK:n pelaamiseen.

VPS:n lopullinen kokoonpano otteluun ilmoitetaan huomisen puolella.

Huominen ottelu starttaa kello 14:00 ja on nähtävissä ISTV:n ja Ruutu+:n kautta.