VPSTV: Päävalmentaja Vuorisen mietteet kauden ensimmäisen treenipelin alla

VPSTV: Päävalmentaja Vuorisen mietteet kauden ensimmäisen treenipelin alla

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Fennia Arenassa Umeå FC:n Vieraat pelaavat Ruotsin Division 1 -sarjaa, maan kolmanneksi korkeinta tasoa.

La 21.1. VPS-Umeå FC klo 13:00, Fennia Arena

Joukkuetta valmentaa Suomen naisten maajoukkuettakin luotsannut Andree Jergletz. Joukkueen tavoite on sarjanousu Superettaniin. Sen riveihin siirtyi aiemmin Vepsun testissä ollut ruotsalaislaitapuolustaja Henrik Millbert. Tiedossa ei varmasti ole mikään läpihuutojuttu.

– Olen kuullut heidän päävalmentajaan Jergletziltä, että pikkuvammoja on jonkin verran, eli saa nähdä minkälaisella ryhmällä he tulevat. Heillä on kunnianhimoinen valmentaja ja Umeå FC on kunnianhimoinen seura. He haluavat nousta ja odotan peliä innolla. Tässä vaiheessa kuitenkin omat asiat kiinnostavat enemmän, Vuorinen toteaa.

Testipelaajia on paikalla pitkä liuta. Maalivahteja on kolme, joista peliaikaa tulee kahdelle. Virolaispuolustaja Markus Jürgenson nähdään myös huomenna kehissä. Ilari Antila ja Kim Böling ovat niin ikään kokoonpanossa.

– Kaksi pelaavaa maalivahtia saa varmaan puoliajan kumpikin. Yksi puoliaika ei tietenkään kerro kaikkea ja paljon riippuu pelin tasosta; miten paljon meitä prässätään ja niin edelleen. Olemme nähneet maalivahteja treeneissä ja siellä nähty voi olla isommassa osassa kuin yksittäinen peli. Olemme huomioineet miten maalivahdit käyttäytyvät kentällä ja sen ulkopuolella, Vuorinen kommentoi jatkaen:

–  Samu Volotinen on nuorempi, mielenkiintoinen maalivahti, joka on nousemassa edustustasolle. Marko Meerits ja Ricardo taas ovat pelanneet jo määrätyllä tasolla. Toinen RoPSissa Veikkausliigaa ja toinen muun muassa Hollannissa. Hekin ovat silti veskareiksi vielä nuoria ja heillä on yli 10 pelivuotta vielä jäljellä.

– Markus Jürgenson taas on kokenut laitapuolustaja, jota kohtaan on kovat odotukset. Viikko on mennyt tosi hyvin hänen kanssaan ja hän on sopeutunut ryhmäämme hyvin. Urheilijana eläminen paistaa hänestä läpi ja sen huomaa, että hän on tehnyt töitä päästäkseen nykyiselle tasolleen, Vuorinen kehaisee.

Päävalmentaja kannustaa ihmisiä tulemaan katsomaan ottelua muutamastakin eri syystä.

– Yksi syy on tietysti se, ettei Vaasassa ole taas hetkeen pelattu jalkapalloa. Futisfanit löytävät paikalle kyllä, kun pelit taas alkavat. Sen lisäksi kannattaa tulla katsomaan millä mallilla pelimme on verrattuna vuoden takaiseen talvikauteen.  Pelissä saattaa tulla muutama asia uutena ja huomenna pääsemme mittailemaan miten homma toimii. Sitä kannattaa tulla katsomaan.

Huomisesta pelistä ei valitettavasti tule livetwiittejä, joten vähintään senkin takia kannattaa tulla itse tarkistamaan, miten pelissä käy. Alkuvihellys siis kello 13:00 Fennia Arenassa.

Päävalmentaja Petri Vuorisen kommentit VPSTV:ssä: