VPS valmistautunut hyvin Kemi-otteluun – ”Olemme tehneet muutakin kuin jalkapalloa”

VPS valmistautunut hyvin Kemi-otteluun – ”Olemme tehneet muutakin kuin jalkapalloa”

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina PS Kemin. Ottelu käynnistyy kello 15:00.

Vepsun joukkue on saanut rauhassa valmistautua nyt viikon verran tulevaan kamppailuun ja tuo aika on käytetty muutenkin kuin vihreällä veralla. Joukkueharjoitukset on vedetty tulevaa kamppailua ajatellen luonnonnurmella.

– Olemme joukkueen kanssa tehneet muitakin asioita kuin jalkapalloa alkuviikosta. Loppuviikon aikana kävimme taktisia asioita läpi. On ollut siistiä harjoitella Kaarlen kentän nurmella. Fiilis joukkueessa on tällä hetkellä se, että korjataan yhdessä asiat mitkä eivät ole toimineet, päävalmentaja Vuorinen kommentoi.

Vepsun viime peleissä on pelillisesti ollut jo valoisampiakin vaiheita, mutta pisteet ovat jääneet saavuttamatta. Päävalmentaja Vuorinen myöntää, että kurssin kääntäminen on pitkälti henkisen puolen juttujakin, eikä pelkästään pelillisistä asioista kiinni.

– Se on totta, olemme olleet niin sanotusti vapaassa pudotuksessa. Ei ole ollut helppoa kääntää kurssia, kun on ollut useampi asia päällä koko ajan. Olemme johtaneet useaa ottelua ja menettäneet johdon. Kyllä joukkue tarvitsee onnistumisia, Vuorinen sanaili.

Huominen PS Kemi -ottelu ei varmasti tule olemaan helppo. Meri-Lapin ylpeys on ollut kummallakin aiemmalla kerralla tällä kaudella vaikea vastustaja vaasalaiselle. Ensimmäisestä kohtaamisesta VPS nappasi niukan 1-0 -voiton. Toisessa puolestaan pisteet tasattiin lukemin 3-3.

Vastaan asettuu isokokoinen, fyysinen ja suoraviivainen ryhmä, joka on parhaimmillaan pystynyt haastamaan sarjassa lähestulkoon kenet vain.

– Korjataan ne asiat, jotka eivät ole toimineet. Maalipaikkoja olemme luoneet viime peleissä enenevässä määrin ja kehitetään ja pyritään parempaan siinäkin. Emme ole sulkeneet silmiä ongelmille, vaan olemme käyneet läpi niitä. Huominenkin vastustaja vastustajat taistelee loppuun saakka ihan varmasti, Vuorinen totesi.

Kokoonpanon suhteen ilmoilla oli lauantain aikana edelleen kysymysmerkkejä.

– Jokunen pelaaja on poissa kokoonpanosta. Katsotaan tilanne tarkemmin vielä pelipäivänä.

Liikaa ei kannata kuitenkaan miettiä sitä, millä rosterilla mennään ja ketkä ovat mukana. Tärkein asia on joukkueena tekeminen.

– Loppukautta ajatellen tärkein asia on se, että olemme yhdessä ja yhtenäisiä. Me tulemme tästä kierteestä vielä takaisin – vahvempana.