Sohna luottavaisena KuPS-pelin alla: ”Me käännämme tämän kelkan vielä”

Sohna luottavaisena KuPS-pelin alla: ”Me käännämme tämän kelkan vielä”

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina Kuopion Palloseuran. Ottelu vihelletään alkavaksi kello 17:00.

KuPS on mielenkiintoinen vastustaja, sillä VPS:ssakin pelaa useita KuPS-taustaisia pelaajia. Ebrima Sohnalle tämä on ensimmäinen kerta, kun hän vääntää vanhaa seuraansa vastaan Veikkausliigassa.

– Toki se on omalla tavalla erityinen tilanne, mutta olen nyt uuden joukkueen kanssa ja pelissä haemme kolmea pistettä KuPSilta. Heillä on useita tuttuja pelaajia joiden kanssa olen pelannut yhdessä. On kiva nähdä heitä huomenna, mutta kentällä ei ole ystäviä. Me haluamme voittaa ja sillä tavalla olemme jälleen kerran valmistautuneet, Sohna kommentoi.

KuPS on isokokoinen ja fyysinen joukkue. Se ei kuitenkaan huoleta gambialaista.

– On se omanlaisensa haaste, mutta ensimmäinen peli, mitä VPS:lta näin oli KuPSia vastaan. Mielestäni meilläkin on fyysisiä pelaajia ja pystymme joukkueena vastaamaan kuopiolaisten peliin.

Pidempi suvantokausi ei ole kovaotteisen pelaajan mielestä näkynyt joukkueen arjessa.

– Pelaajana et ikinä halua hävitä, mutta tällaisia tilanteita tulee isoissakin seurassa. Olemme käsitelleet tilannetta hyvin ja meillä on edelleen itseluottamusta. Valmennuksen ja pelaajien lähestymistapa vaikeassa vaiheessa on ollut todella ammattimainen. Olen ollut samanlaisessa paikassa Norjassa Sandefjordin kanssa aikanaan. Me käännämme tämän kelkan vielä, Sohna vakuutti.

Päävalmentaja Vuorinen odottaa kovaa vääntöä. Tällä sesongilla pisteet on jaettu kummassakin KuPS-ottelussa lukemin 2-2. Molemmissa peleissä on kuopiolaispelaaja nähnyt punaista korttia ja muutenkin peleissä on tapahtumia riittänyt.

– Tasaisia pelejä tässä on ollut läpi kauden. Kova vastus tulee, joka taistelee kovista sijoista. KuPS on pelannut tasapainoisen kauden ja kääntänyt monia otteluita aivan lopussa edukseen. Se on suoraviivainen ja fyysinen ryhmä, joka pystyy kuitenkin parhaimmillaan hallitsemaan pelejä pallonhallinnankin kautta, Vuorinen analysoi.

Viime pelissä SJK:ta vastaan nähtiin VPS:n osalta paljon hyvää, vaikka tulosta ei vieläkään tullut voiton muodossa. KuPS-pelissä vastassa on erilainen puolustus.

– Tiloja ei välttämättä synny niin paljon kuin SJK:ta vastaan. Pääsimme siinä pelissä hyökkäämään paljon heidän linjaansa vastaan ja saimme paljon paikkoja boksin sisällä. Pyrimme siihen nytkin, mutta tässä pelissä ei välttämättä tule niin paljoa maalintekotilanteita, joten pitää olla tehokas. Joukkuerakenteetkin vaikuttavat asiaan. He pelaavat määrätynlaista peliä ja me niin ikään määrätynlaista peliä. Molemmat pelaavat varmasti omilla vahvuuksillaan ja edessä on mielenkiintoinen ottelu.

VPS tahtoo kääntää kurssinsa, mutta sarjan kolmantena majailevalle KuPSille ovat yhtä tärkeät.

– Kaikki lyödään peliin taas. KuPSillakin on paljon pelattavaa, joten heidän asenteensa on varmasti kunnossa. Uskon, että he tulevat kovaa.

Päävalmentaja Vuorisen mukaan tuloksellisesti heikosta jaksosta huolimatta tekeminen harjoituksissa on ollut hyvällä tasolla.

– Otteluiden jälkeen tilanne voi vaikuttaa hetken. SJK-pelin jälkeen olimme tosi pettyneitä. Siitä huolimatta etenkin loman jälkeen treeneissä on ollut hyvä meininki ja hyvää suorittamista. Kaikki tekevät jatkuvasti kaikkensa, että käännämme nämä pelit voitoksi, Vuorinen paalutti.

Sairastuvan suhteen tilanne on koko ajan valoisampi, joskin kysymysmerkkejä on edelleen ilmoilla.

– Timi Lahti on ainoa, joka on varmuudella poissa tästä pelistä, Vuorinen totesi.

OSTA LIPUT VPS-KuPS -OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.