VPS saa huomenna vastaansa kokeneen HIFK:n – ”He ovat pelanneet paljon tasaisia pelejä”

VPS saa huomenna vastaansa kokeneen HIFK:n – ”He ovat pelanneet paljon tasaisia pelejä”

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkoiltana kotikentällään Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa kello 18:30.

Vepsulla on pelattuna 10 ottelua, joista saldona viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota ja niiden myötä sarjataulukon kolmas sija. HIFK puolestaan on taulukon kymmenes. Voittoja on tilillä vasta yksi, tasapelejä jopa viisi ja tappioita kolme. Taulukko ei kuitenkaan kerro kaikkea.

– Hyvä joukkue tulee vastaan. Inter-pelissäkin he pelasivat tappiosta huolimatta todella hyvin meidän mielestä. HIFK tulee olemaan meille haaste jo siinäkin mielessä kuinka he pelaavat. He ovat vaihdelleet pelijärjestelmiä ja pelaajia pelistä toiseen paljonkin. He ovat pelanneet paljon tasaisia pelejä ja paljon tasapelejä, sekä päästäneet vähän maaleja. Sarjataulukko ei aina kerro kaikkea. He haluavat varmasti voittaa meidät täällä Vaasassa, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi vastustajaa.

HIFK:n paitaan siirtyi kauden alla useita nuoria pelaajia. Joukkue nojaa kuitenkin vankasti kokeneiden pelaajien, sekä kokeneen valmennuksen tekemiseen.

– Heillä on paljon kokeneita pelaajia. Mikael Forssell on pelannut ulkomailla ja maajoukkueessa, maalilla Tomi Maanoja on tehnyt pitkän uran, Mika Väyrynen on yksi Veikkausliigan tyylikkäimmistä keskikenttäpelaajista ja rauhoittaa HIFK:n peliä. Valmennuksesta vastaavalla Antti Muurisella on kokemusta A-maajoukkueen valmentajana ja kaapista löytyy Suomen mestaruuksia. Lisäksi joukkueessa on pitkään HIFK:ta edustaneita ja seuran edestä taistelleita pelaajia, Vuorinen luetteli.

Pelitavan osalta HIFK luotti viime kaudella vahvasti vastaiskuihin ja nopeisiin hyökkäyksiin. Se ei liene muuttunut nytkään. Tilanteenvaihdot ovat siis jälleen kerran suuressa roolissa ottelussa.

– Kyllä HIFK:lla on vähän sellainen leima. Silloin, kun on paikka, niin he lähtevät nostamaan nopeasti kuljettamalla tyhjään tilaan. He lähtevät vastahyökkäyksiin usealla pelaajalla ja pelaavat riiston jälkeen heti eteenpäin. Kokemuksen myötä he osaavat kuitenkin myös hyökätä hitaammin ja he tekevät senkin mielestäni hyvin. Siinäkin meidän pitää olla hyvin mukana, Vuorinen analysoi.

Viime kaudella VPS kohtasi HIFK:n kolmesti ja voitti kaikki kohtaamiset. Maaliero oli Vepsun hyväksi 5-1. Kaksi viimeisintä ottelua olivat todella tiukkoja ja päättyivät Vepsulle 1-0. Tiedossa on siis varmasti tasainen vääntö sarjapisteistä.

VPS lähtee otteluun ilman Sebastian Strandvallia ja Ebrima Sohnaa, mutta muuten kokoonpano on kunnossa, joskin palautuminen on otettava tarkasti huomioon tällaisessa otteluruuhkassa.

– Rasitusta olemme seuranneet ja etenkin palautumista, koska olemme reissanneet vieraspeleissäkin. Palautuminen on tärkeä asia senkin suhteen, ketkä pelaavat keskiviikkona. Meillä voi vaihtua pelijärjestelmäkin Kemi-pelistä täysin. Totta kai siihen vaikuttaa myös HIFK, mutta pitää myös reagoida sen mukaan, ketkä pelaajat meillä ovat käytössä, VPS-luotsi totesi.

Osta liput HIFK-kamppailuun osoitteesta www.vepsu.fi/kauppa.

Artikkelikuva: Harri Bragge / HB-Photography.