VPS-NK Olimpija, osa 2: ”Pitää pystyä pelaamaan omaa peliä”

VPS-NK Olimpija, osa 2: ”Pitää pystyä pelaamaan omaa peliä”

Tänään illalla kello 21:15 Suomen aikaa Vaasan Palloseura kohtaa Eurooppa-liigan karsinnoissa toista kertaa NK Olimpija Ljubljanan. Toinen osaottelu pelataan Slovenian maaperällä, maan pääkaupungin Stozice Stadionilla.

Ljubljanassa on varsin lämmin. Kello 12 mennessä lämpötilan pitäisi kivuta tänäänkin yli 30 asteeseen. Illaksi se toki hieman laskee, mutta vielä pelin alkaessakin mittarin pitäisi näyttää yli 20, jopa yli 25 astetta.

– Tankkauksen merkityshän tässä on korostunut entisestään. Olemme puhuneetkin siitä paljon ammattilaisten johdolla, eikä kenellekään ole jäänyt epäselväksi miten se puoli hoidetaan. Seurajohdolle kiitos siitä, että saimme tulla jo tiistaina ja sitä kautta meillä oli yksi päivä lisää totutella kuumuuteen ja olosuhteisiin. Olemme näin tarpeeksi tietoisia kaikesta, kun pilli soi pelin alkamisen merkiksi, toteaa VPS-kippari Veli Lampi.

Itse ottelu ei tule olemaan kuuma pelkästään lämpötilan osalta. Vastustaja tulee peliin ärsyyntyneenä ensimmäisen ottelun 1-0 -tappiosta. Odotettavissa on, että Olimpija tulee kovaa päälle heti alusta saakka. Olimpijan tulee voittaa ottelu vähintään kahdella maalilla päästäkseen jatkoon.

– He haluavat näyttää olevansa parempia kuin avausmatsissa. Meidän pitää olla ihan alusta saakka hereillä ja pitää pää kylmänä. Pitää pystyä pelaamaan sitä meidän omaa peliämme, eikä voida vain ottaa vastaan, koska silloin tulee pitkä ilta, Lampi kommentoi.

Jos ei ennen avausottelua ollut vielä hirveän hyvin selvillä millainen joukkue vastaan asettuu, niin nyt on. Yksi peli on pelattuna vastakkain ja saatu lisää aikaa tutkia pre-seasoniaan edelleen läpikäyvää slovenialaisjoukkuetta.

– Vastustaja ja sen pelaajat ovat nyt hyvin tiedossa. Toki samoin he tietävät enemmän meistä. Siltä osin tuskin tulee mitään yllättävää. Tärkeintä on, että luotamme pystyvämme haastamaan todella kovan joukkueen myös vieraskentällä ja hoidamme tarvittavan tuloksen, että pääsemme jatkoon, Lampi paaluttaa.

Ottelun pelipaikkana toimivan Stozice Stadionin nurmi on ajettu todella lyhyeksi, joten pelialustana toimii tänään varmasti nopea luonnonnurmi, sillä kenttä vielä kastellaan hyvin ennen ottelua. Pelissä lienee siis tempoa yhtä lailla kuin ottelussa Elisa Stadionilla.

– Jos vastustaja prässää korkealta, ovat tila ja aika kortilla. Prässin alle jouduimme kotonakin, mutta osoitimme pääsevämme paineen alta hienosti myös ulos. Olemme nyt saaneet tuntumaa stadioniin ja sen nurmeen, sekä sitä kautta siihen, miten pallo elää tällä kentällä. Tiedämme millaista peli mahdollisesti illalla tulee olemaan, Lampi sanailee.

Artikkelikuva: Harri Bragge.