VPS kohtaa kauden toiseksi viimeisessä vieraspelissään Rovaniemen Palloseuran

VPS kohtaa kauden toiseksi viimeisessä vieraspelissään Rovaniemen Palloseuran

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran. Tämän kauden kohtaamisissa VPS on ollut niskan päällä.

Kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu oli samalla Vepsun kauden ensimmäinen voitto, kun se nimenomaan vieraskentällä kampesi itsensä 2-1 -tappioasemasta 4-2 -voittoon. Jälkimmäinen kohtaaminen päättyi Elisa Stadionilla VPS-voitonjuhliin lukemin 1-0. RoPS on muutenkin ollut Vepsulle suotuisa vastustaja, sillä viimeisestä viidestä kohtaamisesta Raita on voittanut neljä ja ”napapiirin sankarit” yhden.

VPS:n tappioton putki on eittämättä pitkä, mutta kuten päävalmentaja Vuorinen sanoi viime pelin ennakkopressissä, pelaamiseen on pyritty tuomaan uusia juttuja. Niitä näkyi Interiä vastaan ja pelaaminen oli jälleen kerran aavistuksen monipuolisempaa, kuten Vuorinen totesi puolestaan pelin jälkeen. Voitto karkasi karulla tavalla aivan loppuhetkillä, mutta huomenna on jälleen uuden yrityksen paikka.

RoPS on tasapisteissä VPS:n kanssa, mutta sijan ylempänä, koska se on tehnyt yhden maalin enemmän. Maaliero muutoin on täysin sama. Toisin kuin Vepsun kaksijakoisesti sujunut kausi, Rovaniemeläisten peli on ailahdellut läpi sesongin. Sen edellinen peli sujui nimenomaan täysin päinvastoin kuin Vepsun, sillä RoPS nousi tasapeliin KuPS:aa vastaan aivan ottelun viimeisellä hetkellä.

RoPSin kuntopuntarikaan ei kuitenkaan järin häävi ole, sillä viidestä viimeisestä pelistään se on onnistunut klaaraamaan vain yhden voiton, kun se kaatoi toissa kierroksella sarjajumbo JJK:n.

Rovaniemellä on tällä kaudella pelannut ennakkoluuloton ja nuori joukkue, joka ei kuvia ole kumarrellut. Parhaimmillaan se on onnistunut kaatamaan jopa HJK:n (ainoana VPS:n lisäksi koko kaudella), mutta heikoimmillaan peli ei ole luistanut sarjan häntäpään joukkueitakaan vastaan. Kliseinen fraasi ”päivästä kiinni” on loistanut monesti RoPSin tekemisestä.

Tarkkaa taistoa voitosta vai viihdettä koko rahan edestä?

Pelillisesti on mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet peliin tulevat. Viime pelissä Interiä vastaan VPS pyrki ottamaan täydellisen dominanssin pallonhallinnan kautta, kun Inter ei avausjaksolla prässännyt korkealta ja murtautumaan turkulaisten matalan blokin sisään. Vastaavasti aina pallonmenetysten jälkeen joukkue antoi kovan paineen Interille.

RoPS on omalla tavallaan erilainen joukkue kuin Inter. Se pyrkii hyvin suoraviivaiseen ja nopeaan hyökkäämiseen ja Juha Malisen joukkue on monesti tunnettu korkeasta prässistään. Tällä kaudella RoPSin ja VPS:n ensimmäisessä kohtaamisessa rovaniemeläiset antoivat korkean prässin, joka koitui myös heidän kohtalokseen. Vaasalaisten puhkottua prässin ja päästyä paineen alta pois, tilaa oli vastahyökkäyksille yllin kyllin. Niistä syntyi muun muassa Jesper Engströmin avausosuma.

Vastaavasti Elisa Stadionilla RoPS tuli selkeästi matalammalla puolustuskannalla ja pelistä muodostui erilainen. Niin paljoa ei aaltoiltu päädystä päätyyn, vaan pelattiin tarkkaavaisemmin ja vähemmillä maalipaikoilla. Tuolloin Markus Jürgensonin puskumaali toi Vepsulle pisteet.

VPS luottaa todennäköisesti huomennakin vahvasti pallonhallintaan, mutta paljon vaikuttaa siis, kuten todettua, millainen on RoPSin pelisuunnitelma, siihen, millainen peli kokonaisuudessaan nähdään. Useimmiten näiden kahden joukkueen keskinäisissä kohtaamisissa on kuitenkin sattunut ja tapahtunut ja peli on ollut hyvin viihdyttävää. Jatkuuko sama huomenna? Tuleeko RoPS kovaa ja korkealta? Nähdäänkö VPS:lta edelleen yhtä monipuolista pallollista peliä? Irtoaako vihdoin se kauan odotettu voitto? Sen näet seuraamalla ottelua ISTV:n tai Ruutu+:n kautta, mikäli et Rovaniemelle paikan päälle satu eksymään.