Viimeistä viedään – ”Pitää pystyä nauttimaan”

Viimeistä viedään – ”Pitää pystyä nauttimaan”

VPS kohtaa tänään kotikentällä FC Lahden. Kolmelta alkavassa ottelussa on isot panokset, sillä VPS pelaa vähintään euro-paikasta ja parhaimmillaan jopa mitalista.

Su 23.10. VPS klo 15:00 Elisa Stadionilla

Ottelun alla päävalmentaja Petri Vuorinen painottaa omaan tekemiseen keskittymistä.

– Ihan niin kuin aiemmissakin peleissä, myös kauden viimeisessä, oma pelaaminen on tärkeimmässä roolissa. Totta kai tiettyjä taktisia asioita katsotaan vastustajastakin, mutta oma peli pitää olla hyvällä tasolla, Vuorinen toteaa.

Tiettyjä detaljeja on vastustajasta otettu huomioon.

– Heillä on ollut erikoistilanteiden puolustamisessa vähän vaikeuksia, joten meidän hyökkäyspään erikoistilanteissa voi olla iskun paikka.

FC Lahti saa pelata paineitta. Sen sarjapaikka on varma, mutta sillä ei ole mahdollisuuksia enää taistella kärkisijoista, eikä edes paikasta kuuden joukossa, että se saisi yhden kotipelin enemmän ensi kaudelle.

– Tavallaan voi olla helpompi pelata ilman paineita. Joskus ne taas tuovat virtaa, kuten meidänkin tapauksessamme, Vuorinen pyörittelee.

Keskikenttäpelaaja Sebastian Strandvall toteaa jotenkin tämän kauden Vepsulle hyvin tavanomaisesti, rennosti ja jalat maassa, että ihan tyytyväisiä ei kauteen olla oltu, mutta edelleen meininki on hyvä kauden viimeisen ja tärkeän ottelun alla.

– Ihan hyvä kausi alla. Pyritään myös päättämään se hyvin, Strandvall letkauttaa.

Hyvä ilmapiiri on säilynyt läpi kauden joukkueen sisällä, vaikka välillä on ollut vaikeampaakin. Paineita pelaajat silti varmasti tuntevat ja tiedostavat, että kyseessä on iso peli. Se ei kuitenkaan ole treeneissä näkynyt.

– Henkilökohtaisesti minulle on aika helppoa ollut pitää fokus olennaisessa, eli päivittäisessä tekemisessä. Pelivuosien tuoma kokemus on auttanut, kun on ollut aiemminkin vastaavissa tilanteissa. Meidän kokeneempien pitääkin näyttää mallia ja säilyttää samanlainen keskittyminen kuin muutenkin. Ja pitäähän tästä tilanteesta pystyä nauttimaan. Onhan se pirun paljon kivempaa, kun on viimeisellä kierroksella paljon pelissä. Mieluummin tämä tilanne kuin vaikka Lahden, Strandvall toteaa.

Strandvall sai kovan tällin viime pelissä, mutta mies on pelikuntoinen.

– Hyvässä kunnossa ollaan. Se oli vaan tälli ja peli oli sen verran hyvin hallinnassa, että hyvillä mielin pystyi tulemaan vaihtoon, Strandvall virnuilee.

Tämän päivän ottelua voit seurata Ruutu+:n tai ISTV:n kautta kätevästi. Twitterissä pelistä raportoivat tuttuun tapaan tilit @vps1924 ja @vps1924_se käyttäen hashtagia #vpslive, sekä yleisiä #vepsu, #veikkausliiga ja #seuraaraitaa.

Kuva: Harri Bragge / HB Photography.