Vepsulla kaksi testipelaajaa mukana Tukholmassa – katso ennakkovideo

Vepsulla kaksi testipelaajaa mukana Tukholmassa – katso ennakkovideo

Vaasan Palloseura kohtaa perjantaina AIK:n vieraskentällä Tukholmassa, Skytteholmissa.

Vepsun joukkue on jatkanut harjoittelua kauden jälkeen tähän saakka ja lomailee joulukuussa. Kauden jälkeisen harjoitusjakson on ollut tarkoitus kehittää pelaajien fyysistä puolta. VPS testaa pelaajat vielä ennen joululoman alkua.

– Tarkoitus treenijaksolle on ollut se, että olisimme valmiimpia tammikuussa, kun jatkamme harjoittelua. Nyt pääsemme pelaamaan AIK:ta vastaan vieraissa, mikä toimii hyvänä porkkanana tälle jaksolle, päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa.

Haaste on pelillisesti kova, sillä vastaan asettuu menneen kauden Ruotsin hopeamitalisti. Toki tukholmalaisjoukkueen riveissä nähtäneen ainakin muutama testipelaaja, sekä seuran nuoria talentteja. Myös Vepsulla on mukana kaksi testipelaajaa: laitapuolustaja Henrik Millbert (vas.) ja maalivahti Adrian Møller (oik.).

ÖÖ_TESTIPELAAJAT

Möller on 20-vuotias maalivahti Norjan pääsarjan Vålerengasta, joka on pääasiassa pelannut pelinsä pääosin seuran kakkosjoukkueessa.

– On hyvä nähdä taso pelaajalta, joka tulee Norjan suunnalta ja joka ei ole kuitenkaan pelannut ykkösmaalivahtina.

Millbert puolestaan on 23-vuotias laitapakki, joka on pelannut Piteå IF:n avauskokoonpanossa jo todella kauan. Kyseessä on kova harjoittelija, joka on hyvässä fyysisessä kunnossa. Piteå pelasi viime kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Hän on pelannut 16-vuotiaana ensimmäisen kerran seuransa edustusjoukkueessa. Hän on esittänyt tosi hyviä otteita. Mielenkiintoista nähdä, miten hän pärjää. Aina ei ole mahdollisuutta löytää pelaajia korkeimmilta sarjatasoilta, joten haluamme myös katsastaa motivoituneita nuoria pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin, Vuorinen toteaa.

AIK-VPS -ennakkovideo: