Vepsu tavoittelemaan ehjempää suoritusta Rovaniemelle – ”Molemmat haluavat varmasti parantaa omaa tekemistään”

Vepsu tavoittelemaan ehjempää suoritusta Rovaniemelle – ”Molemmat haluavat varmasti parantaa omaa tekemistään”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna vieraskentällä RoPSin. Ottelu alkaa kello 16:00 Rovaniemen keskuskentällä.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan joukkue on valmistautunut otteluun hyvin. Tavoitteena on pisteiden lisäksi pelata ehjä 90-minuuttinen.

– Olemme käyneet läpi määrättyjä juttuja viikon aikana. Oikeastaan olemme keskittyneet vain muutamaan tärkeimpään asiaan, Vuorinen kertoi.

Jos on VPS:n kausi alkanut takellellen, niin eipä hurraamista ollut rovaniemeläistenkään avauskamppailussa, sillä FC Inter kylvetti napapiiriläisiä hurjin 6-2 -lukemin Veritas Stadionilla.

– Kyllä kentällä varmasti nähdään kaksi sisuuntunutta joukkuetta, jotka haluavat parantaa omaa tekemistään. Pitää kuitenkin muistaa, että molemmat haluavat petrata omalla tavallaan keskittyen omaan juttuunsa ja omaan pelitapaansa, Vuorinen analysoi.

 Saku Ylätupa on yksi RoPSin uusista mielenkiintoisista nimistä.

Saku Ylätupa on yksi RoPSin uusista mielenkiintoisista nimistä.

Rovaniemi on viime vuosina ollut VPS:lle vaikea paikka vierailla RoPSin vieraana. Viime kaudella tuli takkiin 2-0 vieraskentällä, kun taas kotikentällä sinipaidoista irtosi kaksi 1-0 -voittoa.

– On totta, että Rovaniemi on ollut hankalampi paikka viime aikoina. Olosuhteet ovat hieman erilaiset. Ensi yönä on taas 10 astetta pakkasta ja huomennakin ilma varmasti viileämpi. Olemme harjoitelleet kuitenkin ulkona jo pitkään, ettei se minään yllätyksenä tule, Vuorinen sanaili.

RoPS on muuttunut viime kaudesta selvästi. Pelaajabudjettiaan pienentänyt joukkue satsaa nyt nuoriin pelaajiin, eikä kokoonpano ole samalla tavalla laaja kuin viime vuonna. Mielenkiintoisia nimiä RoPS-paidassa tällä kaudella ovat varmasti nuoret Saku Ylätupa, Timo Stavitski, Leo Väisänen, Lassi Järvenpää ja Anselmi Nurmela, sekä virolaisesta FC Florasta tullut Sakari Tukiainen. Kokenut Antti Okkonen kantaa suurta vastuuta siinä missä viime kaudella hurjassa iskussa ollut Robert Taylorkin.

Luopumaan RoPS joutui talven aikana Janne Sakselasta, Ville Saxmanista, Juha Pirisestä, Mika Mäkitalosta ja Jarkko Lahdenmäestä. Tämä ei voi olla näkymättä Juha Malisen suojattien pelaamisessa.

Vepsun kokoonpano kokee päävalmentaja Vuorisen mukaan tuskin suuriakaan muutoksia.

– En usko, että hirveästi muutoksia nähdään kokoonpanon suhteen. Suurin piirtein samat pelaajat ovat käytössä kuin kauden kahdessa ensimmäisessäkin pelissä, Vuorinen totesi.

Artikkelin kuvat: Harri Bragge (pääkuva) ja Juha Tamminen.