Vepsu kohtaa hyvävireiset tupsukorvat – näin seuraat ottelua

Vepsu kohtaa hyvävireiset tupsukorvat – näin seuraat ottelua

Vaasan Palloseura pelaa huomenna Tampereella Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo 13:30.

Ilves-VPS huomenna 12.6. klo 13:30 Tammelassa

Vepsulla on alla hieno 3-0 -voitto sarjakärki HJK:sta. Voisi ennakkoon ajatella, että vastus heikkenisi aavistuksen huomisessa pelissä, mutta näin tuskin on. Ilves on pelannut viime aikoina erinomaisesti ja onkin sarjataulukossa nyt jo kolmantena.

– Ilves on pelannu tasasesti alkukolmanneksen. He ovat tehneet perusasioita tasaisella tasolla ja siksi ovat nyt niin korkealla sarjassa, päävalmentaja Petri Vuorinen luonnehti huomista vastustajaa.

Joukkue sai hyvää itseluottamusta HJK-voitosta, mutta pää on pysynyt kylmänä.

– Urheilu on siinä mielessä mielenkiintoista, että voitot tuovat harjoituksiin aina vähän rennompaa ilmapiiriä, mutta kaikki pelaaja kyllä tietävät, että asiat pitää tehdä uudestaan, että tekemisen taso säilyy. Varmasti torstain peli toi kuitenkin onnistumisten kautta paljon hyvää, Vuorinen totesi.

Raidan kokoonpano tulee tuskin hirveästi muuttumaan, mutta Pyry Soiri on tervehtynyt pelikuntoon.

– Pelien välissä on vain kolme vuorokautta, joten se on ainut asia mitä tässä pitää miettiä. Pitää ajatella pelaajien palautumista tiiviissä tahdissa.

Tulossa on varmasti vauhdikas ja mielenkiintoinen ottelu. Ilveksen puolelta etenkin Emile Paul Tendeng on osoittanut todelliseksi tähtihankinnaksi. Keinot hänen pysäyttämiseen ovat kuitenkin hyvin tiedossa.

– Joukkueen kanssa olemme käyneet läpi kuinka joukkueena lähdemme peliin ja olemme keskittyneet vastustajaan kokonaisuudessaan. Mielestäni vastustajan joukkueen tekeminen ja yksilöiden tekeminen kulkevat käsi kädessä. Olemme totta kai keskittyneet siihenkin, mihin tiettyjä yksilöitä, kuten Tendengiä vastaan tulee pelata. Etenkin pelaajien kanssa jotka tällaisia yksilöitä vastaan pelaavat, Vuorinen kommentoi ja jatkoi:

– Tammelassa on hyvät edellytykset toteuttaa meidän pelitapaamme, mutta tietysti riippuu aina vähän siitäkin, mitä vastustaja tekee. Pystymme pelaamaan monella tavalla.

Tilanne on varsin erikoinen, sillä Vepsu kohtaa Ilveksen huomenna ja seuraavan kerran kotona jo 28.6.

– Onhan se kieltämättä vähän erikoinen tilanne, mutta ei vaikuta juurikaan mihinkään. Muutenkaan meillä ei kesäkuussa ole paljon pelejä niin sinänsä ihan hyväkin asia.

Huomista ottelua pystyt seurata totta kai tekemällä sunnuntaireissun Tampereelle, mutta myös ISTV:n ja Ruutu+ -palvelun kautta. Sen lisäksi Vepsu twiittaa ottelusta. Seurantaan kannattaa laittaa hashtagit #vpslive ja #seuraaraitaa, sekä tietenkin #veikkausliiga ja #vepsu.