Veikkausliiga käyntiin isoimmalla mahdollisella haasteella – ”Se on hieno tunne, kun alkuvihellys soi”

Veikkausliiga käyntiin isoimmalla mahdollisella haasteella – ”Se on hieno tunne, kun alkuvihellys soi”

Vaasan Palloseura matkustaa tänään Helsinkiin. Huomenna se kohtaa pääkaupungissamme HJK:n Veikkausliiga-kauden avausottelussa.

Raidan pääluotsi Petri Vuorisen mietteet ottelun alla ovat hyvät. Haastetta riittää, sillä kaikissa ennakoissa HJK on nostettu lähes ylivoimaiseksi mestarisuosikiksi.

– Kyllä me jo odotamme, että peli ja samalla koko kausi vihelletään käyntiin. Se on hieno tunne, kun se vihellys soi ja pelit alkavat. On hienoa myös, että avausottelussa meillä on heti isoin mahdollinen haaste edessä, päävalmentaja Vuorinen kommentoi.

Alku on todella kova. Viime kauden hopeamitalisti HJK:n jälkeen lauantaina kotona kohdataan SJK. Alkukausi yleisesti on vieraspelipainotteinen.

– Sarjan alkuvaihe on todella kova. Kohtaamme kaikki viime kauden kärkijoukkueet kuukauden sisällä ja matkustamme paljon. Se on hyväkin asia. Kun aloittaa saman tien HJK:ta vastaan, niin se antaa osviittaa siitä, missä tällä hetkellä mennään; ollaanko pelaamisen suhteen jäljessä, samalla tasolla vai edellä, Vuorinen pyörittelee.

VPS pääsi viime kaudella iskemään hieman puskista. Vuosi sitten kausi avattiin niin ikään kohtaamalla HJK vieraissa. Silloin monet hölmistyivät siitä, miten paljon Vepsu pystyi pitämään helsinkiläisiä irti pallosta. Toisaalta rohkeus ei tuossa ottelussa vielä riittänyt realisoimaan pallonhallintaa tulokseksi. Tämän kauden avausotteluun mennessä moni asia on muuttunut.

– Olemme vuoden viisaampia ja tiedämme mitä teemme. Meillä on paljon jatkuvuutta pelaajistossa viime kaudesta ja meidän ei tarvitse jännittää, kun tiedämme mitä osaamme ja uskomme alusta saakka vahvasti omaan tekemiseemme. Toisaalta vuosi sitten HJK ei ollut valmistautunut meitä vastaan hirveän hyvin ja pääsimme yllättämään heitä pelillämme. Nyt he ovat soitelleet Östersundiin, jota vastaan pelasimme harjoituspelin, koska he haluavat tietää, miten pelasimme siellä. Molempien valmistautuminen otteluun on siis ollut varmasti erilainen kuin viime vuonna, Vuorinen tuumii.

HJK on kokenut viime kaudesta muutoksia pelaajistossaan. Isoimpina lähtijöinä mainittakoon puolustuspään Taye Taiwo, Lum Rexhepi, Ivan Tatomirovic ja Sebastian Sorsa, sekä hyökkäyspään pelaajista Nikolai Alho. Tulijapuolella kovimmat Veikkausliiga-nimet ovat RoPS:sta tullut Juha Pirinen ja Interistä hankittu Faith Friday Obilor. Ulkomailta joukkue hankki Demba Savagen, Mostagh Yaghoubin ja Hannu Patrosen.

Muutokset ovat tuntuneet piristävän HJK:n peliä. Oma osansa siinä, miltä pelaaminen on näyttänyt, on myös valmennusryhmään jo viime kauden aikana liittyneellä Jose Riveirolla. Riveiro on monipuolistanut ”Klubin” pallollista pelaamista. Pre-seasonin aikana hyviä otteita ruotsalaisjoukkueitakin vastaan esittänyt HJK etenki kauden alla myös Suomen Cupin finaaliin.

VPS:n kokoonpanossa on joitain pikkuvaivoja, mutta varmuudella pois on tässä vaiheessa ainoastaan Sebastian Strandvall.

– ”Seba” on poissa, kuten kaikki varmasti tietävät. Hänellä on ollut vaikea ja rikkonainen pre-season. Toivomme saavamme hänet pelikuntoon pikkuhiljaa, Vuorinen harmittelee.

HJK-VPS ja samalla koko Veikkausliiga alkaa huomenna kello 18:30 vasta nimetyllä Telia 5G Areenalla. Viime vuonna avausottelu päättyi siis HJK:n 3-1 -voittoon. Ohessa olevalta videolta voit virkistää muistiasi sen suhteen. Viime kaudella kumpikin joukkue voitti kertaalleen ja kerran pelattiin tasan. Maaliero oli VPS:n hyväksi 4-3.

Kooste viime kauden ensimmäisestä ottelusta HJK-VPS: