Vauhdikas RoPS saapuu vierailulle – ”Emme voi aliarvioida heitä yhtään”

Vauhdikas RoPS saapuu vierailulle – ”Emme voi aliarvioida heitä yhtään”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna RoPSin Veikkausliigan ottelussa. Ottelu alkaa Elisa Stadionilla Vaasassa kello 18:30.

Vaikka europelit kolkuttelevat jo ovella, on joukkue latautunut täysillä nimenomaan RoPS-kamppailuun arvontatuloksen kuulemisen jälkeen.

– Fokus on säilytetty hyvin. Olemme sisäistäneet hyvin, että nyt pelataan RoPSia vastaan ja kaiken tekemisen tulee keskittyä vain ja ainoastaan siihen, päävalmentaja Petri Vuorinen painotti.

Samaa asiaa muistutti myös VPS-hyökkääjä Andre Clennon.

– Mielestäni RoPS on pelannut viime peleissä hyvin. Emme voi aliarvioida heitä yhtään. Pitää keskittyä meidän omaan tekemiseemme, sekä omiin yksilöllisiin rooleihin kentällä ja suorittaa ne mahdollisimman hyvin, Clennon paalutti.

RoPSin peli on ollut todella ailahtelevaa kauden aikana. 12 pelistä kasassa on 15 pistettä, jotka ovat irronneet viidellä voitolla. Tappion karvasta kalkkia ovat napapiiriläiset kokeneet seitsemään otteeseen. Tasapelejä joukkue ei ole pelannut kaudella lainkaan.

Pelit ovat usein menneet tuloksen kaltaisesti ja niissä on riittänyt tapahtumia. Joukkue on usein prässännyt korkealta, mutta puolustus ei ole ollut samalla mallilla kuin aiempina vuosina. Tämä aiheuttaa helposti sen, että peli aaltoilee ja tilanteita syntyy. Niin kävi muun muassa Rovaniemellä pelatussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, jossa nähtiin kuusi maalia. Niistä Vepsu teki neljä, ja RoPS kaksi ja tuolloin kolme pistettä matkasivat Vaasaan.

– Me olemme pelanneet vahvasti hyökkäyspäässä viime aikoina. Heidän puolustuksensa on välillä hieman epäorganisoitunut, joten meidän pitää taas pyrkiä pääsemään linjan taakse. Uskon, että onnistumme ja saamme hyviä maalipaikkoja, Clennon tuumi.

– Meidänkin pelimme ovat värikkäitä nykyään. Edellisessä kohtaamisessa olimme jossain vaiheessa oman pelimme kanssa, nyt olemme pelillisesti vähän valmiimpia kuin silloin. Vauhdikas peli tulee varmasti. RoPS tykkää prässätä, hyökätä ja edetä nopeasti. Heillä on nopeita, nuoria pelaajia, sekä pelaajia, joilla on hyvä viimeistelytaito, päävalmentaja Vuorinen puolestaan kommentoi.

Kummankin joukkueen valmentajat ovat ennen viime viikonloppua puhuneet ehjän 90-minuuttisen metsästyksestä vielä tällä kaudella. VPS:n derbyvoitto, sekä RoPSin Inter-voitto viikonloppuna näyttivät kuitenkin kumpikin melko tasaisilta koko pelin suorituksilta. Tulevassa keskinäisessä ottelussa tärkeää onkin jatkaa samalla linjalla. Clennon ja Vuorinen olivat yhtä mieltä asiasta. Kumpi joukkueista siihen pystyy, onkin sitten toinen juttu.

– Tähän asti olemme pelanneet joukkueena ihan hyvin. Olemme asettaneet tavoitteita itsellemme kautta ja olemme menossa niitä kohti. Nyt pitää vain pitää sama fokus ja mentaliteetti ja jatkaa hyvää tekemistä päivästä toiseen, Clennon sanaili.

– Nöyryys työntekoon ratkaisee. Se on haaste jalkapallossa, kuka pystyy pitkässä sarjassa säilyttämään tasonsa päivästä toiseen ja pelistä toiseen. Joka jengi metsästää aina ehjää 90-minuuttista, eikä täydellistä peliä olekaan. Erinomaisen pelin pelaamisessakin riittää tekemistä ja haastetta, Vuorinen pohti.

Luottavaisena vaasalaiset voivat kuitenkin lähteä tulevaan otteluun. Peli on tuntunut menevän eteenpäin koko ajan ja Veikkausliigan avauskolmanneksen aikana on kerätty tähän mennessä 14 ottelussa 23 pistettä.

– Olemme pelanneet kauden aikana erilaisia vastustajia vastaan ja olemme valmiimpia erilaisiin tilanteisiin ja vastustajiin. Siitä vastustajillekin kiitosta, että meitä on prässätty monella eri tavalla ja olemme sitä kautta kehittyneet paljon. Pystymme nyt paremmin vastaamaan erilaisiin haasteisiin, Vuorinen kertoi.

Sairaslistan osalta VPS:n tilanne on varsin ilahduttava. Ainoastaan Sebastian Strandvall saattaa olla poissa loukkaantumisen vuoksi. Hänenkin tilanteensa on valoisampi kuin aiemmin ja hän pystyy treenaamaan koko ajan täysipainoisemmin joukkueen mukana. Juho Lähteen korttitili tuli täyteen viime ottelussa ja hän on poissa pelikiellon vuoksi. Ebrima Sohna puolestaan on pelikieltonsa kärsinyt ja palaa kokoonpanoon.

Artikkelikuva: Harri Bragge.