Vastaiskuissa vaarallinen Kemi vieraaksi – ”Odotukset ovat kovat meidän pelimme suhteen”

Vastaiskuissa vaarallinen Kemi vieraaksi – ”Odotukset ovat kovat meidän pelimme suhteen”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna PS Kemin Elisa Stadionilla. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti jo kello 15:00.

Kemiläiset ovat sarjassa yhdeksäntenä. Tuloksellisesti joukkueen peli on kaudella ailahdellut, mutta alla on tärkeä voitto FC Interistä viime viikonlopulta.

– Kemi luottaa aika paljon vastahyökkäyksiin, joissa he ovat tosi nopeita ja he tekevät ne hyvin. Vastaiskut ovat heidän ehdoton vahvuutensa. Kemillä on isokokonen joukkue, joten meitä vastaan isoon rooliin nousevat varmasti erikoistilanteet, kun pelaamme matalassa blokissa, kommentoi päävalmentaja Petri Vuorinen.

– Heillä on isoja pelaajia päättämässä tilanteita. Pitää olla valmiita, sillä he tulevat kovaa tilanteisiin. Tavoite on totta kai, etteivät he pääse tuollaisiin tilanteisiin ja se pitää meidän hoitaa oman pelitavan kautta. En usko, että heidän pelinsä hirveästi on pelitavan osalta muuttunut alkukauteen verrattuna, Vuorinen jatkoi.

Kemin joukkueessa on tapahtunut siirtoikkunan aikana muutoksia. Muun muassa Filip Valencic ja Jussi Aalto lähtivät, mutta tilallekin tuli uutta verta Albion Ademin ja Sergei Mosnikovin muodossa. Eilen joukkue julkaisi vielä hyökkääjä Kevin Tanon sopimuksen. Valencicin lähtö HJK:hon eittämättä kirpaisi, mutta Vuorinen ei usko tämän vaikuttavan hirveästi.

– Siellä on nyt Rasmus Karjalainen mättänyt maaleja ja Momodou Ceesay on nyt pelannyt kärjessä. Kemin pelaajilta löytyy hyviä ominaisuuksia ja he pystyvät laukomaan kauempaakin maaleja. Ratkaisuvoimaa on Valencicin lähdöstä huolimatta.

Vepsun tilanne näyttää tällä hetkellä pelaajiston suhteen kysymysmerkkien värittämältä.

– Muutama pelaaja on sivussa jonkin aikaa, ei pitkään, eikä pitäisi olla mitään isompaa vammaa. Nämä ovat Veli Lampi, Aatu Laatikainen ja viimesimpänä Ville Koskimaa, joka otettiin Tampereella puoliajalla vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Muutamilla muillakin on ollut kolhuja, joten iso ryhmä ei tule olemaan sunnuntaina. Aika selkä seinää vasten tässä pelissä ollaan ryhmän koon kannalta, mutta toivon mukaan sen myötä löytyy asennetta vielä enemmän laittaa kaikki likoon.

VPS on tällä hetkellä tasapeliputkessa. Joukkue on pelannut kolme edellistä peliään tasan. Voittamisen suhteen on paiskittu paljon hommia.

– Odotukset ovat kovat meidän pelimme suhteen ja kun emme voita, niin se on iso pettymys. Tällaisia pelit ovat välillä. Välillä emme vain pysty murtamaan matalaa blokkia. Asetelma on muuttunut meitä kohtaan ja meistä puhutaan tietyllä tavalla. Vastustajat ajattelevat ennen peliä, että mennäänpä tekemään pelaaminen hankalaksi VPS:lle ja se on eri lähtökohta kuin aikasempina vuosina.

– Hyvä juttu on se, että meitä on vaikea voittaa. Meidän pitää ratkaista kuinka käännämme pelit eduksemme. Sen eteen teemme koko ajan hirveästi töitä. Meidän pitää onnistua harjoitelluissa asioissa ja tehdä maaleja. Sunnuntainakin iso asia on, miten pääsemme murtautumaan maalintekoalueille, Vuorinen sanaili.

VPS-päävalmentaja kiitteli yleisöä viime pelien tunnelmasta ja toivoi näkevänsä samanlaisen meiningin katsomossa tälläkin kertaa.

– Uskon, että yleisö tulee mukaan taas pelissä. On ollut hieno katsoa heinäkuussa, kun Elisa Stadionin lehtereillä on ollut mahtava tunnelma. Toivon, että ihmiset jaksavat kannustaa edelleen. VPS on tuntunut aidosti yhteiseltä asialta tälle alueelle. Iso kiitos siitä kuuluu yleisölle ja faniryhmälle huikeine tifoineen. Toivomme, että yleisö itsekin tekee näistä peleistä tapahtumia olemalla yhtä hienosti osallisena, Vuorinen paalutti.

OSTA LIPUT VPS-PS KEMI OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.