”Tupsukorvat” vierailulle huippukamppailussa – ”Vastaiskuissa pitää olla valmiina”

”Tupsukorvat” vierailulle huippukamppailussa – ”Vastaiskuissa pitää olla valmiina”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Ilveksen Elisa Stadionilla. Ottelu vislataan käyntiin kello 18:30.

Päävalmentaja Vuorinen on valmistellut joukkuettaan mahdollisimman hyvin tulevaa koitosta varten.

– Ensimmäinen asia, johon kiinnittää huomiota nyt muutaman hyvän tuloksen jälkeen on, että fokus pysyy meidän omissa rooleissamme kentällä. Ei saa olla liian rento peliin lähtiessä, vaan pitää pystyä suorittamaan kentällä parhaalla mahdollisella tavalla ja sitä kautta tulee sitten hyvä tulos. Se on ensimmäinen asia, jos meinaamme onnistua, Vuorinen kommentoi.

Vastaan asettuu Vuorisen mukaan hyvin rakennettu joukkue. Tamperelaisten runko säilyi viime vuodesta hyvin samanlaisena ja lisäksi he ovat saaneet vahvistuksina ryhmäänsä muun muassa toppari Jani Tanskan ja hyökkäyspäähän Tucon ja Youness Rahimin, sekä ex-VPS-laituri Eero Tammisen.

– Olemme pelanneet tasaisia pelejä heitä vastaan. Ilves puolustaa hyvin, matalalta monella pelaajalla ja tiiviisti. Blokkia voi olla vaikea murtaa. Hyökkäyssuuntaan he ovat saaneet uusia, vaarallisia pelaajia. Varsinkin nopeissa hyökkäyksissä ja vastaiskuissa meidän pitää olla valmiina vastaamaan, jos tulee paljon juoksemista omaan päähän. Odotan tasaista ja tiukkaa peliä, Vuorinen tuumi.

Sairastupa tyhjenemässä

Jarkko Wissin ryhmä on jatkanut sitä tekemistä, jota he viime kaudella suorittivat jo tuloksellisestikin varsin hyvin. Ilves oli viime kesänä viides.

– Vastustajassa on paljon samaa kuin viime kaudella, kun siellä on paljon samoja pelaajiakin. Tänä vuonna he ovat hyökänneet nopeemmin riiston jälkeen ja tehneet sitä hyvin. Siinä on iso haaste. He ovat hyviä myös erikoistilanteissa.

Vepsun pelaajatilanne alkaa olla paranemaan päin. Ville Koskimaa ja Mikko Viitikko ovat kuntoutumassa pelikuntoon ja Aatu Laatikaisen vamma oli paljon pelättyä lievempi. Hänen ja Sebastian Strandvallin tilannetta katsotaan kuitenkin vielä tarkemmin pelin alla.

– Katsotaan kuinka hyvässä pelikunnossa Ville ja ”Miki” ovat, mutta he harjottelevat jo mukana ja ovat mahdollisia kentällekin. Aatun kohdalla katsotaan vielä onko hän kokoonpanossa ja ”Sebaa” vaivaa vanha vamma. Jos kaikki menee hyvin niin Seba on mukana huomenna. Joka tapauksessa meillä alkaa olla taas pelaajia sen verran, että he antavat vaihtoehtoja ja tuovat keskinäistä kilpailua peliajasta, Vuorinen pohti.

Taikatemppuja ei tarvita

VPS:n hyökkäyksessä Steven Morrissey on pelannut huikean alkukauden. Neljä maalia ja viisi maalisyöttöä kahdeksaan peliin on varsin mainio suoritus. Jamaikalaishyökkääjä odottaa jännittävää kamppailua.

– Hyvä peli tulossa, jossa vastakkain on kaksi hyvää jengiä. Ilveksellä on hyökkäyssuuntaan hyviä pelaajia, mutta meillä on kyllä millä vastata, Morrissey sanaili.

Taikatemppuja ei kuulemma Ilveksen kaatoon tarvita.

– Me olemme luoneet paikkoja pelissä kuin pelissä, ei väliä ketä vastaan olemme pelanneet. Aina kun saamme paikan, niin pitää vain viimeistellä hyvin. Nyt olemme puolustaneetkin paremmin, Morrissey paalutti.

Morrissey on pelannut tällä kaudella enemmän hyökkääjänä kuin viime kaudella, jolloin hänet nähtiin monesti myös kymppipaikalla.

– Voin pelata paikkaa kuin paikkaa, kunhan voin auttaa joukkuettani. Kärki on itselleni kiva pelipaikka, kun saan olla lähempänä maalia ja olen pelannut suurimman osan urastani siellä, mutta kymppipaikkakin käy.

Mainioon alkukauteen ei liity sen suurempia salaisuuksia. Kokenut Vepsun numero 10 on vain yksinkertaisesti saanut olla terveenä.

– Harjoittelin paljon enemmän nyt, kun menin kauden jälkeen kotiin. Se on ollut varmaan tärkein asia, sillä parina aiempana vuotena olen toipunut loukkaantumisista mennessäni kotiin. Tällä kertaa sain harjoitella terveenä ja tulin hyvässä kunnossa takaisin. Se on pääsyy, Morrissey analysoi.

Osta liput huomiseen kamppailuun osoitteesta www.vepsu.fi/kauppa/