Toiseen kotiotteluun vieraita Savosta – ”He haluavat pitää vauhtia yllä”

Toiseen kotiotteluun vieraita Savosta – ”He haluavat pitää vauhtia yllä”

Vaasan Palloseura kohtaa Kuopion Palloseuran lauantaina 22.4. kello 16 Elisa Stadionilla. Edessä on kauden toinen kotiottelu.

Vepsun ja KuPSin välillä on viime kaudella ollut paljon pelaajaliikennettä. Kuopiosta pari kautta takaperin Vaasaan tuli Jerry Voutilainen, vuosi sitten Aatu Laatikainen ja menneenä talvena Juha Hakola. KuPSiin puolestaan siirtyi talven aikana VPS:stä Nikko Boxall.

Hakola kohtaa ensimmäistä kertaa entisen seuransa KuPSin sieltä lähdettyään. Tämä ei kuitenkaan tuota mitään erityisaspekteja peliin valmistautumiselle.

– Ihan sama fiilis kuin RoPS, SJK tai HJK-otteluihin valmistautuessa. Tämä on peli muiden joukossa. Entisten pelikavereidenkaan kanssa ei ole pahemmin toisiamme psyykkailtu. Perjantai-iltana sitä sitten varmaan vähän heitetään lämmittelyksi juttua heidän kanssaan, Hakola kommentoi VPS:n lehdistötilaisuudessa.

Hakolan mukaan VPS:n alkukaudessa on ollut paljon opettavaista ja tehtyjä virheitä on taas pyritty korjaamaan KuPS-peliin entisestään.

– Tuloksellisesti olisi voinut mennä paljon paremmin, mutta sekä SJK:ta, että HJK:ta vastaankin peleissä oli tiettyjä hyviä juttuja. Teimme myös tiettyjä virheitä ja nyt pyrimme parantamaan omaa tekemistä, niin pallollista kuin pallotonta pelaamista, Hakola totesi.

KuPSin pelityyli muuttunut

VPS-luotsi Petri Vuorinen odottaa vauhdikasta peliä. Jani Honkavaaran tulo valmentajaksi on uudistanut KuPSin pelaamista. Joukkue on myös muuttunut, sillä talvella on Boxallin hankinnan lisäksi joukkueeseen tullut muun muassa Sebastian Sorsan, Solomon Duahin, Ats Purjeen ja Ville Saxmanin kaltaisia vahvistuksia.

– KuPSin pelityyli on muuttunu viime kaudesta. He haluavat pitää vauhtia yllä. Viime vuonnakin KuPS hyökkäsi nopeasti ja sitä he tekevät nytkin. He hyökkäävät nyt monella pelaajalla hallitusti ja hyvin. Vastassa on hyvin vaarallinen joukkue. Myös puolustussuuntaan heillä on vahvoja pelaajia varsinkin toppariosastolla, Vuorinen analysoi.

Viime vuonna KuPSin yksi aseista oli erikoistilanteet. Vapareita ampuneista pelaajista Juha Hakola tuli Vepsuun ja Petteri Pennanen lähti ulkomaille. Silti niiden kanssa täytyy olla tarkkana.

– Aina täytyy erikoistilanteissa olla tarkkana. Pääasiallinen erikoistilanteiden antaja Urho Nissilä on seurassa edelleen ja hän on hommassaan erinomainen. Ero viime vuoteen on, että heillä oli enemmän isoja pelaajia viime kesänä. Se oli haaste monille, kun 5-7 sellaista 190-senttistä jätkää oli maalilla. Isoja pelaajia ei ole tämän kauden joukkueessa enää niin montaa, mikä tekee varmasti tilanteen erilaiseksi, Vuorinen pohti.

Myös Vuorisen mukaan alkukaudesta riittää petrattavaa, sillä avausottelut olivat niin vaikeita, kuin niistä osasi pahimmillaan odottaa.

– Tulos ohjaa ajattelua ja tuloksen takana on paljon asioita, joita korjata. Vaikka RoPSia vastaan voitto tulikin, niin siinäkin pelissä ilmeni asioita, joita pitää parantaa. Tuloksella ei saisi olla merkitystä siihen, miten toimitaan, vaan aina pitäisi kehittää vahvuuksia ja korjata heikkouksia. Me emme ole muuttaneet toimintatapaamme muutaman pelin takia, vaan pyrimme toimimaan samalla tavalla, Vuorinen kommentoi.

Kotiyleisölle iloa

Vastaan asettuva KuPS aloitti kautensa 2-0 -tappiolla HJK:lle. Se kaatoi kuitenkin RoPSia kylvettäneen FC Interin kotonaan 2-1. Vastassa on ehdottomasti kova joukkue, mutta VPS tahtoo näyttää kyntensä jälleen kotikentällä etenkin, kun kotiavaus ei sujunut tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla.

– Totta kai sitä haluaa voittaa kotona ja kotifanien edessä ja tuottaa heille iloa ottelun aikana ja sen jälkeen. Viime pelissä SJK:ta vastaan oli mahtava tunnelma ja yleisö eli mukana. Toivottavasti niin on jatkossakin ja jopa riippumatta tuloksesta. Tietysti me haluamme pelata tuloksekkaasti hyvin kotona, mutta se pitää muistaa, että se pärjää joka pystyy tasasesti suorittamaan hyvällä tasolla niin kotona kuin vieraissa. Pyrimme siihen, ettei tasomme heittelehdi pelistä toiseen, Vuorinen paalutti.

– Omassa peliin valmistautumisessa suhtautumiseni on aika neutraali oli kyseessä sitten vieraspeli tai kotipeli. Keskityn molempiin samalla tavalla. Seuralle, kaupungille ja faneille kotipelit ovat totta kai isompi juttu ja sen myötä on kivempi voittaa kotona. On myös ehkä helpompi pelata, kun kotikentällä saa enemmän kannustusta. Se voi olla vaikeilla hetkillä se tuki, joka kääntää nuo hetket positiivisiksi.

VPS ja KuPS kohtasivat viime kaudella Elisa Stadionilla kahdesti. Toisella kertaa VPS oli vahvempi lukemin 3-0 ja toisella kertaa pisteet tasattiin luvuin 1-1. Kuopiossa KuPS vei kolme pistettä 1-0 -voitolla. Miten käy nyt, se selviää lauantaina.

Liput otteluun: www.vepsu.fi/kauppa/

Osallistu Halpa-Hallin puoliaikakisaan: https://www.facebook.com/Vepsu/photos/a.175054069208524.35894.174577492589515/1321235501257036/?type=3&theater