Tippumista vastaan taisteleva HIFK vieraaksi – ”Ehjä peli olisi meille tärkeä”

Tippumista vastaan taisteleva HIFK vieraaksi – ”Ehjä peli olisi meille tärkeä”

Vaasan Palloseura kohtaa perjantai-iltana kotikentällään Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa kello 18:30.

HIFK kaatui viime vuonna kolmeen otteeseen, mutta tänä vuonna punapaidat ovat olleet Raidalle vaikea vastustaja. Elisa Stadionilla jäätiin tasapeliin ja vieraissa HIFK punnersi 2-1 -voiton. VPS-valmentaja Petri Vuorinen uskoo, että edessä on hyvin saman tyyppinen ottelu ja yksi aspekti nousee tärkeimmäksi vaasalaisten näkövinkkelistä.

– Paljon riippuu siitä pystymmekö me ylläpitämään tasomme koko pelin ajan. Emme ole pystyneet pelaamaan tasaisesti koko peliä heitä vastaan, vaan olemme menettäneet otteemme molemmissa kohtaamisissa. Ehjä peli olisi meille tärkeä ja uskon, että se on täysin mahdollista kotikentällä, Vuorinen kommentoi.

VPS-luotsi ei myöskään usko, että IFK juoksuttaa kentälle mitään mullistavia uudistuksia.

– Vaikea tietenkin sanoa varmuudella miten he lähestyvät peliä, mutta uskon, että he tekevät sen samalla tavalla kuin aiemminkin meitä vastaan. Se voi tietenkin vaihdella, että mikä muoto tulee vastaan, onko se 4-4-2 vai joku muu, Vuorinen sanaili.

Aiemmissa peleissä HIFK:ta vastaan helsinkiläiset ovat lyöneet tiiviin blokin ja luottaneet nopeaan hyökkäämiseensä. Viime peleissä on nähty jo parempia vivahteita murtautumisesta ja se lienee tärkeässä roolissa perjantainakin.

– Olemme harjoitelleet ja käyneet sitä läpi. Viime peleissä olemme päässeet paremmin murtautumaan ja alueille, joista murtautua. Olemme käyneet läpi, miten pystymme olemaan tehokkaampia ja säilyttämään maltin viimeistelyssä ja viimeisissä ratkaisuissa, Vuorinen totesi.

Treeneissä on vaikeasta tilanteesta huolimatta säilynyt hyvä tekemisen meininki.

– Ei treeneissä mietitä sarjataulukkoa, vaan sitä, miten olen tässä tilanteessa parhaimmillani. Mielestäni meillä on ollut hyvä fokus oikeissa asioissa harjoituksissa ja treenit ovat näyttäneet ihan hyvältä viime aikoina.

Vastustaja HIFK:n vaarallisuutta ei voi väheksyä. Maalintekovoimaa joukkueesta löytyy, eli puolustuspelin pitää olla uomissaan.

– Heillä on kokenut joukkue ja hyviä viimeistelijöitä. Tässä sarjassa ei ole yhtään varmaa peliä. Heillä on myös paljon pelattavaa. Se vaikuttaa varmasti ottelun kuvaan, ja hyvä niin.

VPS:aa kiusaavat edelleen loukkaantumiset. Jo monen viikon ajan joukkueessa on ollut jonkin verran vammoja ja sama jatkuu edelleen.

– Osa on ollut penkillä ja joukkueen mukana, vaikkei pysty pelaamaan. Poissaolijoita on jonkin verran edelleen, enemmän kuin mihin totuimme alkukaudesta. Nyt on taas viimeinen peli ennen maaottelutaukoa, joten edessä on taas pieni huili.

Mistään järin vakavista vammoista ei kuitenkaan ole kyse.

– Joillain pelaajilla vammat ovat sen tyyppisiä, ettei tiedä ovatko he poissa kaksi viikkoa vai kaksi kuukautta riippuen siitä miten toipuminen etenee ja miten vamma korjaantuu. Joskus vaiva voi olla pienikin, mutta se vaikuttaa esimerkiksi juoksemiseen.

Varmuudella ryhmästä ovat poissa Timi Lahti ja Jesper Engström. Molemmat nähtäneen kuitenkin Veikkausliigassa vielä tällä kaudella.

OSTA LIPUT VPS-HIFK -OTTELUUN

Artikkelikuva: Harri Bragge.