Suomen Cup starttaa tänään – ”Tavoitteet ovat kovat”

Suomen Cup starttaa tänään – ”Tavoitteet ovat kovat”

Vaasan Palloseura kohtaa tänään FC Jazzin Fennia Arenassa. Ottelu vislataan käyntiin kello 17:45.

LA 28.1. 17:45 VPS-FC JAZZ FENNIA ARENA

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan VPS lähtee Suomen Cupiin kovin tavoittein.

– Suomen Cup on meille hieno asia. Tavoitteet ovat kovat. Viime vuonna kompastuimme vähän liian aikaisessa vaiheessa, Vuorinen kommentoi.

Konkreettisesti tavoitteena on lohkovoitto. B-lohkon muut joukkueet ovat SJK (Veikkausliiga), Jaro (Ykkönen), Jazz (Kakkonen), MuSa (Kakkonen) ja SJK Akatemia (Kolmonen).

– Suomen Cup on kuitenkin se lyhyin tie euro-kentille. Nämä ovat kilpailullisia pelejä ja sen pitää näkyä tästä päivästä lähtien asenteessa ja kurinalaisuudessa, Vuorinen sanoo.

Suomen Cupin uudistuksesta Vuorinen ei tahdo turhaan jutella.

– Tämä vuosi, kun on pelattu niin sitten asiaa voi ehkä tutkailla tarkemmin. Itse olen miettinyt, että tässä vaiheessa on turha kommentoida liikaa. Me pelaamme ja laitamme fokuksen täysin siihen.

Kakkosen ja Kolmosen joukkueiden pitäisi lähtökohtaisesti olla tasollisesti selkeästi heikompia ja sitä kautta haaste niissä suhteellisen pieni. VPS ei aio kuitenkaan kävellä nokka pystyssä huomiseen cup-avaukseen.

– Nämä ovat kilpailullisia pelejä ja siksi täytyy ottaa kaikki irti näistä otteluista. Pitää analysoida saman tien mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Tämä on ihan OK systeemi, haaste koko ajan kasvaa kohti Veikkausliigaa ja maaliskuussa pitäisi olla taas askeleen kovatasoisempia pelejä.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.