Sarjajumbo vastassa huomenna – ”Oman tason ylläpitäminen ratkaisevaa”

Sarjajumbo vastassa huomenna – ”Oman tason ylläpitäminen ratkaisevaa”

Vaasan Palloseura kohtaa perjantaina 14.10. PK-35 Vantaan. Ottelu pelataan kello 18:30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

– Kyllä meille tärkein juttu on se, miten me pääsemme omaan pelaamiseemme kiinni tauon jälkeen. Keskitymme omaan tekemiseemme tosi vahvasti. Tällä viikolla on ollut kyllä hyviä harjoituksia ja valmistautuminen on sujunut hyvin, Petri Vuorinen jutteli ottelun alla.

Joku voisi sanoa, että maaottelutauko tasasi tilanteen kärkipään osalta. Se saattoi antaa osalle aikaa valmistautua kauden viimeiseen rutistukseen ja laittaa palikat paremmin kuntoon, mutta toisaalta tappaa jonkun joukkueen momentumin. Päävalmentajalta kysyttäessä tauon merkityksestä, hän vastaa, että töitä on ainakin tehty.

– Tauko oli mielestäni ihan OK paikassa. Nämä maaottelutauot ovat suhteellisen pitkiä keskellä kautta, mutta harjoittelun kannalta se on hyvä, kun saa ehjiä viikkoja. Ei ole ainakaan siitä kiinni, ettemmekö olisi treenanneet tauon aikana, Vuorinen kertoi.

Vepsun edessä oleva viikonloppu on tiukka, sillä perjantaina pelataan Vantaan Myyrmäessä ja maanantaina PS Kemi kohdataan Rovaniemellä.

– Bussissahan tässä vietetään paljon aikaa ja kyllähän tuo viikonlopunkin setti aika tiukka ja pitkä on. Kahdesti ollaan neljän paikkeilla yöllä kotona, joten perusasiat palautumisessa levon, ravinnon, nesteytyksen ja palauttavien harjoitusten suhteen pitää yrittää tehdä niin hyvin kuin pystytään. Tämä tilanne on tiedetty kyllä pitkään, joten ei siinä toki sen kummempaa, Vuorinen analysoi.

Vaikka pitääkin ajatella palautumisen suhteen askeleen edemmäs, on tärkeätä muistaa olla tässä hetkessä.

– Peli kerrallaan pitää mennä. Keskitytään nyt tähän ja sitten vasta seuraavaan. Tämä peli PK:ta vastaan on nyt meidän tärkein prioriteettimme, Vuorinen painotti.

Vuorisen mukaan viikolla on käyty asioita läpi tulevia pelejä ja vastustajia ajatellen. PK-35 Vantaa tippuu Veikkausliigasta, se on jo varmaa, ja voi siksi pelata täysin paineettomasti. Jaossa olevat pisteet ovat siis käytännön tasolla isoja vain Vepsulle. Valmistautuminen ja on tärkeässä roolissa.

– Olemme keskustelleet viikolla siitä, että ratkaisevaa on oman tason ylläpitäminen. Vireystila pitää olla hyvä pelistä ja viikosta toiseen, jos meinaa pärjätä. Peliin valmistautuminen on myös omanlaisensa taito. Pelipäivä on oikeasti pelipäivä ja se pitää huomioida, Vuorinen kommentoi.

Terveystilanne joukkueessa on tällä hetkellä hyvä. Poissa ovat vain Eero Tamminen ja Timi Lahti.

– Mikko Viitikko ja Pyry Soiri ovat maajoukkuekomennuksiensa vuoksi reissanneet pitkästi, joten heidän lähtökohtansa ovat vähän haastavat, mutta loukkaantumisia ei ole Eeron ja Timin lisäksi, Vuorinen totesi.

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography.