Raidalle uusi tuttavuus Ruotsista:  ”Astetta kovempi vastus”

Raidalle uusi tuttavuus Ruotsista: ”Astetta kovempi vastus”

Viime kaudeksi Allsvenskaniin noussut norrlantilaisseura Östersund FK pelasi ennakkoluulottomasti, joidenkin mielestä jopa hullunrohkeasti, tehden hyvää tulosta nappaamalla kunnioitettavan kahdeksannen sijan lopputaulukosta.

Yhtäläisyyksiä Vepsun viime kauteen on siis nähtävissä, mutta mitä tuumaa päävalmentaja Petri Vuorinen ruotsalaisista isännistä?

– Olen jo muutaman vuoden seurannut ÖFK:n toimintaa, ja olen innoissani että pääsemme pelaamaan heitä vastaan tässä vaiheessa. Olen jo jonkin aikaa odottanut tätä, paljastaa Vuorinen.

Östersundin menestys on jatkunut tänä talvena, kun cupjuna on puksuttanut aina finaaliin asti. Cup-voitolla ÖFK:kin karsisi Eurooppa Liigaan jo tänä kesänä, kuten VPS.

– Olemme sopineet heidän valmentajan kanssa keskustelu pelin jälkeen liittyen pelillisiin ja muihin asioihin. He ovat toimineet vähäisillä resursseilla todella hyvin, joten on kiinnostavaa kuulla kuinka he toimivat yhteiskunnassa ja miten heidän pelaajatarkkailunsa toimii, kertoo VPS:n päävalmentaja.

Vuodesta 2011 lähtien seuran päävalmentajana on toiminut Graham Potter. Englantilaisluotsi on tehnyt kovaa jälkeä, ja kysyntää on riittänyt niin Allsvenskanin huippuseuroista kuin rajojen ulkopuolelta.

– Potter vaikuttaa erittäin sympaattiselta valmentajalta. Heidän valmennustiimin lähestyminen pelaajaa kohtaan on ihmisläheinen. He pyrkivät vaikuttamaan ihmisen hyvinvointiin ja saamaan sen näkymään myös kentällä.

Isäntien syöttöpeli muistuttaa jonkin verran Vepsun vastaavaa, ja pallo rullaa Jämtkraft Arenalla niin ikään tekonurmella. Mitä yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia seurojen pelistä löytyy?

– ÖFK:lla on dynaamisempia pelaajia kuin meillä ja pelaavat ajoittain nopeammin ylös. Siitä huolimatta kaikilta osa-alueilta löytyy paljon samoja asioita kuin meidän pelistä, analysoi Vuorinen.

Harjoitusottelut ruotsalaisseuroja vastaan alkavat muodostua perinteeksi. Aiemmin Merenkurkun toiselta puolelta on kohdattu Umeå FC sekä GIF Sundsvall useampaankin otteeseen. Tällä kertaa edessä on hieman vaivaisempi matkakohde.

– Aiemmin mainittujen syiden lisäksi haluamme muodostaa lisää suhteita Ruotsiin. Länsinaapurista löytyi muitakin joukkueita, jotka kysyivät halukkuuttamme pelata harjoitusottelun. Muun muassa Sundsvallista kysyttiin taas. Viime kauden päätteeksi kohtasimme AIK:n, joten meidän verkostomme Ruotsissa alkaa olemaan kattava, toteaa Vuorinen.

– Tämä on hyvä valmistautuminen niin Veikkausliigaan kuin eurokarsintoihin.

Vastustajajoukkueesta kannattaa pitää silmällä muun muassa Brwa Nouria, Tom Petterssonia sekä Alhaji Geroa. Raidan vahvuudesta puuttuu maajoukkuetouhuissa olevat Marko Meerits sekä Joonas Vahtera, loukkaantumisesta toipuva Sebastian Strandvall sekä juniorijoukkeiden mukana olevat talentit.

– Erittäin kapealla ringillä lähdemme Östersundiin, mikä luonnollisesti harmittaa.

Se ei kuitenkaan lannista Vuorista, joka odottaa innolla reissua.

– Saatan jäädä sinne jopa hieman pidemmäksi aikaa ja tulla jälkijunalla takaisin, päättää Vuorinen.