Pohjanmaan derbyssä isot panokset – ”Maalipaikoissa pitää olla tehokkaita”

Pohjanmaan derbyssä isot panokset – ”Maalipaikoissa pitää olla tehokkaita”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Elisa stadionilla Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu alkaa kello 18:30.

VPS:n päävalmentaja odotteli derbyä jo vesi kielellä.

– Tiukka paikallispeli varmasti edessä SJK:ta vastaan. Ilmeisesti yleisöä on taas tulossa hyvin paikalle, joten tiivis tunnelma lienee katsomossa sekä kentällä. Hyvä matsi tiedossa, Vuorinen ennakoi.

Voitot tältä kaudelta ovat seurojen välillä 1-1 ja maalierokin 2-2. Pohjanmaan herruuskin tuo extra-säväyksen pelille.

– Pitkässä juoksussa ideaali tilanne on se, että kaikilta vastustajilta halutaan saalistaa enemmän pisteitä kuin heille menetämme. Se on sama juttu paikalliskamppailuissa. Haluamme ehdottomasti voittaa huomisen pelin, Vuorinen totesi.

SJK on pitänyt vahvalla prosentilla palloa viime aikoina pelaamissaan otteluissa. Nähdäänkö huomenna kiivas taistelu pallonhallinnasta?

– Taistellaan varmasti siitäkin, mutta maalinteosta myös. Kumpi tekee enemmän maaleja, on aika olennainen asia jalkapallossa. SJK hyökkää tällä hetkellä hyvin ja puolustaa myös hyvin. Senkin takia uskon, että edessä on tasainen ottelu.

SJK:lla on tällä hetkellä kärjessä liigan tehokkaimmat hyökkääjät Billy Ions ja Roope Riski. Huolta ei VPS-luotsi kuitenkaan kanna.

– Tehokkaita he ovat, ei tarvitse kuin vilkaista maalipörssiä. Varmasti heidän pimentämisessä meillä riittää tekemistä, mutta olemme aikasemminkin nollanneet hyviä hyökkääjiä. Puolustuslinja ja joukkuepeli yleisesti pitää olla niin hyvällä tasolla, että saamme pidettyä heidät kurissa. Toisessa päässä vastaavasti meidän on onnistuttava tekemään maali. Tällä kaudella on nähty paljon tasaisia pelejä, joita maalit ovat yleensä muuttaneet avoimemmaksi. Ennen ensimmäistä osumaa maalipaikat ovat yleensä vähissä, Vuorinen jutteli.

Maalipaikoista pitää onnistua kovalla prosentilla ja niiden luominen onkin avainasemassa.

– Kyllä meidän pitää harvoissa maalipaikoissa pitää olla tehokkaita. Huomenna kun vastakkain on kaksi hyvin myös pallon kanssa puolustavaa joukkuetta, uskon, että ei hirvenä paljon maalipaikkoja siunaannu. Se kumpi luo paremmat paikat, tekee todennäköisemmin maalin ja on vahvoilla, Vuorinen analysoi.

Terveystilanne on Vepsulla parempi, vaikka kysymysmerkkejä ilmoilla onkin. Ainoastaan yksi pelaaja on varmuudella poissa.

– Eero Tammisen vanha vaiva pitää hänet edelleen sivussa.

Pohjanmaan derbyn aloitusvihellys puhalletaan siis puoli seitsemältä. Liput saat ennakkoon kätevästi osoitteesta www.seamchip.fi/vepsu/

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography.