Paluu viimeiseltä maaottelutauolta edessä – vastassa FC Inter

Paluu viimeiseltä maaottelutauolta edessä – vastassa FC Inter

Vaasan Palloseura kohtaa torstaina kauden toiseksi viimeisessä kotipelissään turkulaisen FC Interin. Ottelu alkaa kello 18:30.

Menneen viikon aikana vietettiin kauden viimeinen maaottelutauko. Jäljellä on neljän pelin rypistys, joka starttaa tästä ottelusta. VPS lähtee tauon jälkeen täynnä uutta virtaa.

– Mielestäni meillä oli viime kviikon loppupuolella hyvä palaveri, jossa kävimme läpi joukkueen kanssa tärkeitä asioita. Tutkailimme mitä kentällä on peleissämme tapahtunut, mitä siellä pitäisi tapahtua ja etenkin miten reagoimme, kun vastustaja tekee muutoksia pelissään, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

– Pelaajat olivat tyytyväisiä palaveriin niin ikään. Valmennuksen ja pelaajiston ajatukset kohtasivat siitä, millaisia ratkaisuja tehdään, jotta ollaan kentällä vielä pikkaisen fiksumpia, komppasi VPS-toppari Timi Lahti.

Vaikka suurin panos peleistä on mennyt, joukkue yhdessä tuumin päätti palaverissaan, että tavoitteena tulee olla hyvä loppukausi.

– Se on ainoa asia mihin voimme vaikuttaa. Valmentajilla on päävastuu jos jokin ei onnistu, mutta kaikki kantavat yhdessä vastuuta tekemisestämme ja haluamme korjata asioita yhdessä. Pyrimme tuomaan uusia, erilaisia juttuja pelaamiseemme vielä loppukauden aikanakin, Vuorinen sanaili.

Etenkin johtoasemassa pelaamiseen on koitettu keksiä lääkkeitä. Johto kun on valahtanut käsistä kaudella useaan otteeseen.

– Uskon ja toivon, että nyt läpi käydyt asiat näkyvät kentälläki. Ei meidän pelimme ole ollut niin hirveän huonoa, mutta meillä on ollut peleissä tosi synkkiä jaksoja. Jengi muistaa sen 10 minuuttia, kun tekemisemme on ollut ihan paskaa ja peli on kääntynyt, vaikka olisimme pelanneet 70 minuuttia pelistä hyvin. Olemme johtaneet kovia joukkueita, kuten vaikka KuPS ja SJK. Ei se ole sattumaa. Emme olisi päässeet johtoasemaan, mikäli olisimme pelanneet pelillisesti tosi huonosti. Nyt on vain tärkeää selvitä vaikeiden vaiheiden yli, jotta pelistä muistetaan se osio, minkä pelasimme hyvin, sekä hyvä tulos, Lahti kommentoi.

Niin, viime peleissä VPS on päässyt enemmän maalipaikoille, tai vähintäänkin hyökkäyksiin. Laukauksiakin on ollut enemmän kuin kauden kehnoimmissa peleissä.

– Olemme päässeet paljon alueille, joista maaleja tehdään. Olemme päässeet aaltohyökkäyksillä kuljettamaan kohti vastustajan linjaa, mutta emme ole ratkaisseet noita tilanteita riittävän hyvin. Alkukaudesta teimme maaleja paremmalla prosentilla, vaikka nyt meillä on ollut paikkoja jopa enemmän. Tuloksia emme ole saaneet ja se harmittaa. Jokainen meistä tiedostaa, mihin meillä olisi ollut mahdollisuudet.

Huominen vastustaja Inter on pelannut todella vuoristoratamaisen kauden. Interin pelit ovat olleet värikkäitä, myös VPS:aa vastaan.

– Interillä on hyviä hyviä hyökkääviä pelaajia, joilla on monilla vieläpä vankka Inter-tausta. Peli voi hyvinkin lähteä aaltoilemaan. Heillä on rohkea ja osittain avoin pelitapa ja silloin usein tapahtuu molemmissa päissä kenttää, Vuorinen totesi.

VPS:n sairaslista näyttää huomista ajatellen paremmalta kuin aiemmin. Maaottelutauon aikana on ehditty hieman parannella kolhuja.

– Meillä on hieman isompi määrä pelaajia käytössä, oikeastaan Timi (Lahti) tässä vieressä, sekä Joonas Vahtera ovat vain varmuudella poissa vielä huomisesta ottelusta, Vuorinen kertoi ennakkopressissä.

Osta liput VPS-FC Inter -otteluun tästä.