Paluu tauolta heti kovimmassa seurassa – ”Meillä on kova halu näyttää”

Paluu tauolta heti kovimmassa seurassa – ”Meillä on kova halu näyttää”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18:30 Elisa Stadionilla.

VPS otti maaottelutauolla kunnollisen irtioton arjesta. Sunnuntaina joukkue palasi arkeen täynnä virtaa.

– Hyvillä mielin olemme palanneet treeneihin. Loma teki todella hyvää. Olimme vähän väsyneitä. Meillä oli europelien jälkeen tiukka liigasetti. Nyt on hyvä jatkaa, kun saimme vähän levätä, VPS-toppari Mikko Viitikko kommentoi.

Tauko teki hyvää etenkin henkisellä puolella.

– Saimme vähän ajatuksia muualle. Meillä oli vähän huonoja tuloksia tuossa ennen taukoa, mutta nyt olemme nollanneet tilanteen. Teki hyvää nähdä perhettä ja kavereita ja unohtaa jalkapallo hetkeksi, Viitikko jatkaa.

Klubista jokunen vuosi takaperin Vepsuun siirtynyt Viitikko odottaa tasaväkistä kamppailua, jossa kumpikin yrittää pitää palloa ja hallita tapahtumia.

– Me pystymme varmasti vastaamaan siihen, kun he yrittävät dominoida peliä. Pelistä voi tulla vähämaalinenkin. Kun pidämme omissa nollan, niin meillä on paremmat saumat voittaa, Viitikko uskoo.

HJK:n kohtaaminen ei Viitikolle ole enää sen erityisempi asia.

– Se toki tuo lisämaustetta, että he ovat Suomen suurin seura ja heillä menee nyt hyvin. On hienoa haastaa heidät.

Samaa mieltä on päävalmentaja Petri Vuorinen.

– Nämä ovat todella motivoivia juttuja, kun syksyn pelit ovat todella kovia kaikki ja saamme heti tauon jälkeen Klubin vastaamme. En sano, että peliin on helppo lähteä, mutta meillä on kova halu näyttää ja taistella yhdessä. Mieli on hyvin positiivinen tällä hetkellä.

Vuorisen mukaan joukkue harjoitteli puolustuspeliä alkuviikosta ja eteni siitä muihin pelin osa-alueisiin. Valmius tulee olla hyvä, sillä HJK on hävinnyt vain kahdesti tällä kaudella. Toinen tappioista tuli toki Elisa Stadionilla keväällä.

– Treeneissä on käyty läpi hieman erilaisiakin asioita kuin aiemmin kaudella, eli olemme pystyneet tuomaan hieman vaihtelua siihenkin. Olemme onnistuneet aiemminkin hyvin hyviä joukkueita vastaan, joten miksemme onnistuisi nytkin. HJK oli viimeksi Elisa Stadionilla loistava, mutta veimme voiton siitä huolimatta.

Joukkueen terveystilanne aiheuttaa hieman haasteita, sillä muutamien loukkaantumisten lisäksi ilmoilla on ollut pientä flunssa-aaltoa. Varmuudella poissa on kuitenkin vain kaksi pelaajaa.

– Aatu Laatikainen ja Timi Lahti ovat varmasti sivussa tästä pelistä. Laatikainen on tällä viikolla ollut mukana pallollisissa harjoituksissa, mutta treenejä on alla vasta muutama. Pitää pitää huoli siitä, että kuntoutuminen jatkuu. Riski on suurin palloharjoituksiin palatessa ja etenkin, jos tulee liian nopeasti liian paljon, kun on ollut viikkoja poissa. Timi juoksee tällä hetkellä ja kuntoutus menee hyvin, mutta hän ei tule olemaan mukana HJK-pelissä. Mennään päivä kerrallaan ja rasitusta nostetaan koko ajan, Vuorinen kommentoi.

OSTA LIPUT VPS-HJK -OTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.