Päävalmentaja Vuorinen: ”Kaksinkamppailuissa meidän pitää olla hereillä”

Päävalmentaja Vuorinen: ”Kaksinkamppailuissa meidän pitää olla hereillä”

Vaasan Palloseura kohtaa torstaina Elisa Stadionilla NK Olimpija Ljubljanan. VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen on, kuten olettaa sopii, positiivisin mielin Eurooppa-liigan karsintojen alla.

– Olen iloinen kaikkien puolesta, niin pelaajien, yleisön kuin seuran, että saamme pelata pitkästä aikaa Vaasassa näitä pelejä, Vuorinen kommentoi.

Edellisen kerran, kun europelejä pelattiin Hietalahdessa, oli nykyisellä päävalmentajalla hieman erilainen rooli. Tietty muisto on jäänyt Vepsun euromittelöistä St. Johnstonea vastaan kesältä 1999.

– Olin silloin eri seurassa ja minua pyydettiin auttamaan. Tulin sitten järjestyksenvalvojaksi siihen peliin. Muistan, kun Pohjalaisen kuvaaja yritti ottaa valokuvaa ennen peliä St. Johnstonen faneista, joilla oli kiltit päällä, eikä mitään alla. Aina, kun kuvaaja oli ottamassa kuvaa, niin fanit nostivat kiltit ylös ja noh.. voit kuvitella mitä näkyi. Se on jäänyt mieleen edellisistä europeleistä Vaasassa, Vuorinen nauroi.

Tämänkertaisesta vastustajasta Olimpija Ljubljanasta Vuorisella ei ollut ennakkotietoa ennen arvontaa juurikaan. Ennakkotietojen hankkiminen niiden jälkeenkin on ollut haastavampaa kuin vaikkapa Vepsun kesän 2015 eurovastustaja AIK:sta.

– Scouttaaminen on ollut haastavampaa kuin normaalisti, mutta se on hieno asia, haasteita me haluammekin. Lisäksi karsintakierrokset ovat kaksiosaisia, eikä meillä ole sellaista systeemiä missään kilpailussa Suomessa. Vierasmaaleillakin on isompi merkitys. Nämä asiat tuovat erilaisuutta normaaliin Veikkausliiga-arkeen.

– Pitää muistaa sekin, että teemme ja olemme tehneet pitkällä aikajänteellä kovasti töitä ja se, että olemme europeleissä on myös palkinto tuosta tehdystä työstä, Vuorinen totesi.

Vastustajan pelaajia ja joukkuetta on käyty läpi, mutta VPS-käskijä painottaa, ettei pre-seasonin peleistä, joita he ovat nähneet, voi tehdä liian pitkiä johtopäätöksiä. Joukkueella on eri valmentajakin kuin viime kaudella.

– Olemme antaneet informaatiota paperilla pelaajille ja käyneet videolta läpi esimerkiksi millaisia vahvuuksia ja heikkouksia heidän pelaajillaan on. Peleistä ei voi liikaa johtopäätöksiä vetää, sillä kausi on heillä vasta alussa ja tiedossa voi olla yllätyksiäkin. Voi olla, etteivät he halua näyttää edes vieraskentällä kaikkia korttejaan. Muutamia perusasioita pelistä on kuitenkin tutkailtu, Vuorinen sanaili.

Ljubljana on pre-seasonillaan pelannut vahvasti pallonhallintaan nojaavaa jalkapalloa, mutta kuten Vuorinen sanoi, vastaan voi tulla jotain aivan muutakin.

– Toivottavasti nähdään hyvä peli. Jos he haluavat ottaa ison pallonhallinnan, niin siitä voi tulla kilpailu. Heillä on kuitenkin tosi iso ja fyysinen joukkue ja he saattavat hyvinkin vieraissa haluta pitää nollan ja puolustaa kovaa. Pelissä nähdään varmasti paljon kaksinkamppailuja ja niissä meidän pitää olla hereillä, sillä he ovat tottuneet pelaamaan kovempaa ja tuomarilinja voi olla erilainen kuin kotoisessa liigassa. Se pitää huomioida.

Jo aiemmin mainitun vierasmaali on pelin suhteen luonnollisesti merkittävässä osassa.

– Jos emme päästä vierasmaalia, niin olemme hyvissä asemissa. Lisäksi pitää onnistua pelaamaan hyvin tässä kotipelissä. Oman maalin puhtaana pitäminen merkkaa siis paljon. Tuloksesta pelataan vieläkin vahvemmin toisessa osaottelussa etenkin sen osapuolen toimesta, jolla on etu lähdettäessä, Vuorinen pohti rauhalliseen tapaansa.

Slovenialaisjoukkueesta ei välttämättä suomalaisyleisölläkään ole hirveästi tietoa joten…

Petri Vuorinen, miten kova joukkue huomenna on vastassa?

– Paperilla kovempi kuin me. Se näkyy muun muassa siinä, kun katsoo joukkueen rahallista arvoa, joka on arvioitu pelaajien suhteen. Se on huomattavasti suurempi kuin meidän. He ovat muun muassa ostaneet viime vuosien aikana pelaajan, josta he ovat maksaneet enemmän kuin meidän koko joukkue maksaa. Kyllä meillä hyvä joukkue on vastassa.

OSTA LIPUT OTTELUUN TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.