Päävalmentaja Vuorinen: ”Odotan hyökkäävämpää ja aggressiivisempaa vastustajaa”

Päävalmentaja Vuorinen: ”Odotan hyökkäävämpää ja aggressiivisempaa vastustajaa”

Vaasan Palloseura kohtaa torstai-iltana Eurooppa-liigan karsintojen avauskierroksen toisessa osaottelussa Olimpija Ljubljanan. VPS johtaa otteluparia tällä hetkellä maalein 1-0.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa todella tiukasti tuloksesta pelaavaa vastustajaa.

– Yhteistulos ratkaisee, joten odotan entistä tiiviimpää, tiukempaa, hyökkäävämpää ja aggressiivisempaa vastustajaa. He tulevat varmasti kovaa kotikentällä, Vuorinen kommentoi.

VPS ei aio omassa pelissään muuttaa hirveästi asioita.

– Kyllä me jatkamme samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Pitää pystyä pelaamaan sitä omaa peliä, jota olemme pelanneet koko kauden ja joka on tuottanut tulostakin. Sen pitää tuottaa sitä huomennakin, Vuorinen painottaa.

Piiruakaan ei Raita aio siis antaa periksi. Jo mainittu korkea prässi ei vaasalaisten pääluotsia hirvitä.

– Teemme kaikkemme, että huomenna pelaamme itsemme jatkoon. Jos vastustaja prässää korkealta, niin olemme osoittaneet sen, että pystymme purkamaan sen prässin. Se on vastustajan valintakin, sillä korkealla prässillä he myös avaavat omaa puolustustaan, johon me voimme paineenpurun jälkeen iskeä nopeilla hyökkäyksillä, joihin meillä on nopeita pelaajia.

Kotipeli eroaa vieraspelistä etenkin kaksiosaisessa kilpailumuodossa. Sen osoitti muun muassa kahden vuoden takainen ottelupari AIK:ta vastaan. Tuolloinkin Vuorinen toimi päävalmentajana.

– Tukholman kokemukset osoittivat, että peli on erilaista vieraissa kuin kotona ja että otteluiden alut ovat tärkeitä ja niissä on tärkeää pystyä häiritsemään vastustajaa.

Kokemus on muutenkin valttia kovassa paikassa, mutta se ei tarkoita välttämättä iältään kokeneempia pelaajia.

– Totta kai sillä on merkitystä, jos olet aiemmin ollut kovassa paikassa, mutta meillä on myös paljon nuoria pelaajia, jotka pelasivat vaikkapa 2015 europeleissä. Sen lisäksi pitää miettiä ketkä sopivat parhaiten juuri tähän peliin. Aina varmin vaihtoehto ei ole kokemus, vaan moni asia vaikuttaa.

Joukkue on ollut Ljubljanassa tiistaista saakka. Olosuhteet ovat olleet pääluotsin mukaan olleet mainiot.

– Olosuhteet ovat olleet tosi hyvät. Matkajärjestelyt ovat menneet hyvin. Tutustuimme tiistaina kaupunkiin nopeasti ja hotellilla kaikki on toiminut loistavasti. Olemme saaneet pitää palaverit siellä hyvissä tiloissa ja ruoat ovat olleet hyviä. Lisäksi ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä, Vuorinen sanailee.

Artikkelikuva: Harri Bragge.