Päävalmentaja Vuorinen huomisesta pelistä: ”Erilainen vastustaja kuin keväällä”

Päävalmentaja Vuorinen huomisesta pelistä: ”Erilainen vastustaja kuin keväällä”

Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona 13.7. PK-35 Vantaan Elisa stadionilla. Ottelu alkaa kello 18:30.

– Meillä on viime aikoina ollut paljon samantyyppisiä vastustajia. PK-35 Vantaa on erilainen. He pelaavat eri pelijärjestelmällä kuin useimmat muut, mikä jo itsessään tekee heistä erilaisen. He ovat muuttaneet hieman pelitapaansa alkukaudesta, joten vastassa on myös erilainen PK-35, mitä he olivat keväällä, VPS-luotsi Petri Vuorinen analysoi.

Joukkueesta lähti melko laaja espanjalaiskaarti kesken kauden. Pahimmillaan joukkueessa on huhuiltu olleen jonkinlaisia sisäisiä ristiriitoja. Pelit ovat viime aikoina sujuneet kuitenkin mukiin menevästi. Myös päävalmentaja Vuorinen pysyy nöyränä, vaikka vastassa on sarjajumbo.

– Heillä on käytettävissään nyt eri tyyppisiä pelaajia, kun espanjalaiset ovat lähteneet. He ovat tuottaneet vastustajilleen vaikeuksia viime peleissä ja he ovat pelanneet hyvin, vaikkei se ole näkynyt tuloksissa. Heillä on paljon hyviä pelaajia, joten vastus on kova.

Päällimmäisenä pelaajistosta nousee Njazi Kuqi, joka on iskenyt tämän kauden Veikkausliigassa jo seitsemän osumaa, ollen maalipörssin jaetulla kakkossijalla. Vuorinen nostaa esiin myös pari muuta pelaajaa.

– Toppareillemme on varmasti hyvä haaste kohdata Euroopassa pelannut, hyvin viimeistelevä target-kärki, jollainen Kuqi on. Hän on kuitenkin tehnyt paljon maaleja myös jaloilla, joten hän ei ole pelkästään hyvä kohdepelaaja ja tiputtelija, vaan taitaa viimeistelyn monipuolisesti.

– Kim Raimi on ollut johtava pelaaja vantaalaisille jo pitkään. Keskikentällä on liikkuvia ja taitavia pelaajia, joista esimerkkinä vaikkapa Lucas Kaufmann.

Vuorinen on tyytyväinen siihen, että joukkue saa pelata toisen kotiottelunsa heti perään mainiosti sujuneen VPS-PK 35 Vantaa -ottelun jälkeen.

– Mieluustihan sitä pelaisi vaikka joka viikko kotona! Onhan se hyvä, että saamme pelata tiheään tahtiin uudella areenallamme nyt, kun olemme siellä treenanneet. Ei tarvitse vaihtaa alustaa välillä, mikä on hyvä juttu, Vuorinen kommentoi.

Alustasta puheen ollen, Vuorisen mukaan uusi tekonurmi nopeuttaa peliä.

– Etenkin, kun tulee vettä, niin kenttä on todella nopea. On iso ero pelata märällä tekonurmella verrattuna kuivaan. Meille käy toki kaikki. Montaa peliä emme tainneet Kaarlen kentälläkään hävitä, Vuorinen muistuttaa.

Huomisesta pelistä ovat poissa Vepsun osalta loukkaantuneet Jesper Engström ja Arttu Nuutinen, jotka treenaavat jo oman ohjelman mukaan joukkueen mukana, sekä Aatu Laatikainen. Juuso Kevari pelaa jenkkijoukkue FC Bridgesin mukana treenipelejä Ruotsissa.

Kuva: Juha Tamminen.