Otteluennakko: KuPS-kamppailu ei pelkkä treenipeli, vaan iso näytönpaikka testimiehille

Otteluennakko: KuPS-kamppailu ei pelkkä treenipeli, vaan iso näytönpaikka testimiehille

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna perjantaina Kuopion Palloseuran Jyväskylän Vehkahallissa. Ottelu alkaa kello 14:00.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa ottelua suurella mielenkiinnolla, sillä peli eroaa hyvin paljon tämän kesän mittelöistä.

– Pitkästä aikaa pääsemme pelaamaan ja pelaamme vähän niin kuin uudella joukkueella, koska testimiehiä on niin paljon. Hienoa pelata peli, ensi viikolla sitten treenataan rauhallisesti vielä neljän päivän ajan ennen joulutauolle siirtymistä, Vuorinen kommentoi.

VPS:n kokoonpano eroaa hyvin paljon tavanomaisesta. Kokoonpanossa nähdään lähes kaikki testimiehet ja avauksessa suurin osa. Toppareina aloittanevat AC Oulussa viime kaudella pelanneet Eero-Matti Auvinen ja Akseli Kalermo, toisena laitapuolustajana nähtäneen Kristian Heinolainen, keskikentällä aloittanevat Noi Olafsson ja Berkant Güner ja hyökkäyksessä viilettänee Paul Obi.

– Tiiviillä ryhmällä mennään, eikä montaa vaihtomiestä ole. Muutama sopimuspelaaja, jolla on pieniä vaivoja, jää pelistä pois.

Ottelu on testimiehille tärkeä näytönpaikka osoittaa oma osaamisensa. Vastuuta on tulossa ja sillä myös mitataan.

– Ei tämä ole vain treenipeli. Meillä on monta puolustavaa pelaajaa, joten ainakin maalin puhtaana pitäminen ja sitä kautta voittaminen on varmasti tärkeää. Testipelaajat kantavat huomenna VPS:n logoa ja olen sanonut heille, että sen pitää näkyä. Se tuo vastuuta ja vaatii pelaajilta määrätynlaista lujuutta, Vuorinen analysoi.

Liikaa paineita ei kuitenkaan ole kasattu pelaajien harteille. Pelistä lähdetään nauttimaan.

– Oikeastaan ottelu näyttää mihin suuntaan se sitten lähtee. Ei voi olettaa, että kentällä tapahtuu asioita, joita on totuttu meiltä näkemään. Tiettyjä meille ominaisia asioita varmasti nähdään, mutta varmasti myös jonkin verran poikkeuksia.

– Se ei ole tärkein asia, että läpivienti ja kaikki menee juuri niin kuin haluamme. Tärkeintä on, että pelaajat pääsevät pelaamaan, nauttimaan ja tekemään parhaansa. Varmasti he pyrkivät suorittamaan tiettyjä asioita, joita olemme käyneet läpi.

KuPS lähtee otteluun hyvin juniori- ja testipelaajapitoisella joukkueella. Pelitilanne antaakin testimiehistä sellaista tietoa, jota ei välttämättä saa, vaikka pelaajista on toki treeneissä jo saatu tiettyä osviittaa.

– Pelit ovat siinä mielessä erilaisia, että niissä on erilainen kilpailumomentti. En tiedä montako liigapelaajaa vastaan tulee, mutta haaste on joka tapauksessa erilainen, kun vastassa on toinen joukkue, eikä pelata treeneissä keskenään.

– Peli on hyvä mittari ja siinä pystyy ehkä näkemään asioita, joista on miettinyt, että kuinkahan tämä toimii, kun oikeassa pelitilanteessa paine kasvaa. Pelissä voi arvioida paremmin pystyykö pelaaja kantaa vastuuta pelipaikallaan, Vuorinen sanaili.

Valitettavasti huomisesta kamppailusta ei liveseurantaa Twitterin puolellakaan ole, mutta kokoonpano julkaistaan ennen ottelua ja pelin jälkeen illalla tulee tavanomaiseen tapaan raportti kamppailusta.