VPS palaa Veikkausliigan pariin JJK-kotiottelulla – ”Ei tule olemaan helppo peli”

VPS palaa Veikkausliigan pariin JJK-kotiottelulla – ”Ei tule olemaan helppo peli”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna sunnuntaina 23.7. Jyväskylän Jalkapalloklubin. JJK on Veikkausliigassa viimeisenä, mutta se ei tarkoita, että tiedossa olisi Vepsulle helppo iltapuhde.

– Ei tule olemaan helppo peli. Pelasimme vieraspelin Jyväskylässä ja sielläkin meillä kesti pitkään ennen kuin ratkaisimme ottelun. He ovat pelanneet kauden aikana paljon samanlaisia pelejä ja se kertoo sarjan tasaisuudesta, päävalmentaja Petri Vuorinen totesi.

Jyväskyläläiset ovat kauden aikana monesti piinanneet vastustajaansa pitkään, mutta lopulta pelit ovat kääntyneet JJK:lle tappiollisiksi. Voittoja jyväskyläläisillä on vasta yksi kasassa ja pisteitä seitsemän. Vuorinen peräänkuuluttaakin malttia ja kärsivällisyyttä.

– Se on asia, joka pitää ottaa huomioon, että peli voi pysyä tasaisena aivan loppuun saakka ja pitää uskoa silloin siihen omaan tekemiseen. Olemme nähneet omissakin otteluissamme, että joskus ne ratkeavat vasta lopussa ja se pitää pitää mielessä.

Sunnuntain vastustaja on hyvin vahvasti jyväskyläläinen. Pelaajistosta löytyy monipuolisesti erilaisia pelaajia ja viimeisimmät hankinnat tällä viikolla, laitapuolustaja Hindrik Ojamaa ja hyökkääjä Sasa Jovovic, eivät ainakaan joukkuetta heikennä. On myös vielä arvoitus millaisella pelijärjestelmällä he tulevat Vaasaan.

– Joukkue on ollut viime vuosina hyvin JJK-taustainen ja omien kasvattien prosentti on suuri. He nousivat sillä tavalla myös Veikkausliigaan, mikä on tosi kova saavutus. Pelillisesti heiltä löytyy kokeneita, paljon Veikkausliigaa pelanneita pelaajia keskikentältä ja esimerkiksi Barcelonan akatemian läpi käynyt Gael Etock hyökkäyksestä. Puolustuspäässä heillä on isoja toppareita. He ovat pelanneet nyt neljän alakerralla viime pelit, kun he kauden alussa aiheuttivat päänvaivaa useille joukkueille viiden puolustajan linjalla pelattuaan. En tiedä onko tämä muutos ollut taktinen valinta, joka toimii paremmin, vai liittyykö siihen loukkaantumisia. Katsotaan, miten he tulevat pelaamaan meitä vastaan, Vuorinen analysoi.

Mielenkiintoista on myös nähdä kokoonpano, jolla VPS pelaa. Veli Lampi ei todennäköisesti ole pelikuntoinen torstain europelissä tulleen loukkaantumisen vuoksi ja Mikko Viitikko on pelikiellossa Inter-pelin punaisen kortin johdosta.

– Veli Lampi kävi perjantaina kuvissa. Vastauksista emme ole vielä kuulleet, emmekä tiedä vielä miten pitkään hän on poissa. Mikko Viitikko kärsii pelikieltoaan ja jonkun verran pelaajat saivat torstain pelissä iskuja ja kolhuja, Vuorinen kommentoi.

– Katsotaan rauhassa palautumistilanne, pelaajien tila ja vire ja sitten etsitään oikeat pelaajat, jotka pystyvät sunnuntaina antamaan joukkueelle eniten. Ne voivat olla myös pareja, jotka toimivat yhdessä hyvin. Tuntuu, että olemme löytäneet hyvän tasapainon pelaamiseen joukkueen sisällä ja pystyneet tuomaan viime viikkoina uusia asioita, jotka ovat näkyneet kentällä. Tarkoitus on ylläpitää sama taso myös Veikkausliigassa, Vuorinen jatkoi.

VPS-puolustaja Timi Lahdelle vastustaja on tietyllä tavalla erityinen. Kyseessä on nimittäin Vepsu-topparin kasvattajaseura. Lahti lähti JJK:sta jo nuorena poikana 11 vuotta sitten.

– Kyllä se sillä tavalla on erityinen, että joukkueen edesottamuksia on tullut vähän tarkemmin seurattua viime vuosina kuin monien muiden. Siellä kun on tuttuja pelaajia minulle, joiden kanssa olen pelannut junnuissa yhdessä. Siitä kuitenkin lähdetään, että voitamme taas JJK:n. Ei heidän kohtaaminen enää ole niin iso juttu minulle, kun olen niin monesti kasvattajaseurani kohdannut Hakan, HJK:n ja Vepsun kanssa. Ei se pelipäivänä enää sillä tavalla erityiseltä tunnu, Lahti kommentoi.

Vepsun ottelutahti on ollut viime viikkoina kova ja siihen on sisältynyt vielä paljon reissaamista. Lahti itse kokee olevansa kuitenkin valmiina sunnuntaita varten ja uskoo koko joukkueen olevan.

– Itse olen saanut levätä pari Veikkausliiga-peliä ja se on tehnyt hyvää. Oma tilanne on ainakin siis hyvä. Latautuminen pitäisi olla helppoa JJK-peliin, sillä vaikka tipuimme torstaina Eurooppa-liigan karsinnoista, niin Elisa Stadionilla nähtiin hieno jalkapalloilta ja me pelasimme helvetin hyvin. Ammattiylpeydellä ja hyvällä mentaliteetilla meidän tulee imeä tuosta paljon positiivista sunnuntaille ja itse teen ainakin kaiken tarvittavan, että joukkue on valmiina, kun Hietalahdessa taas pilli soi, Lahti sanaili.

OSTA LIPUT VPS-JJK -OTTELUUN TÄSTÄ

Artikkelikuva: Harri Bragge.