Loukkaantumisen vuoksi edelliset europelit missannut Voutilainen: ”Merkitsee pelaajillekin todella paljon”

Loukkaantumisen vuoksi edelliset europelit missannut Voutilainen: ”Merkitsee pelaajillekin todella paljon”

Vaasan Palloseuran keskikentällä peliä rytmittävä Jerry Voutilainen odottaa innolla torstain Eurooppa-liigan karsintaottelua.

VPS kohtaa torstaina kello 19 Elisa Stadionilla NK Olimpija Ljubljanan. Europelejä pelataan 18 vuoden tauon jälkeen Hietalahdessa.

– Se merkitsee meille pelaajillekin todella paljon. Vaasaan on rakennettu upea stadion ja saamme todella kovan joukkueen vastaamme. Tulee varmasti hieno tapahtuma, Voutilainen iloitsee.

Voutilainen oli mukana joukkueessa myös 2015, kun VPS pelasi Eurooppa-liigan karsintoja AIK:ta vastaan. Parin vuoden takaisesta on myös paljon hampaankolossa muutakin kuin se, että matka katkesi avauskierrokselle.

– Viime kerralla jäivät euromatsit omalta osaltani väliin, kun olin silloin loukkaantunut. Odotan kyllä oikein erityisellä innolla näitä karsintamatseja, Voutilainen painottaa.

Paljasjalkainen kuopiolainen pelaa nyt kolmatta kauttaan Vaasassa.

– Kyllähän tänne on tullut ihan hyvin kotiuduttua. Aikanaan alussa oli vähän hankaluuksia, mutta paljon paremmin on kotiutuminen sujunut ajan kuluessa.

Siihen on varmasti vaikuttanut myös se, että VPS:n nykyinen pelisysteemi sopii pallollisesti varmalle Voutilaiselle mainiosti. Hän on läpi kauden uhkunut itseluottamusta rytmittäessään Raidan peliä keskikentällä.

– Tuntuu kyllä pelaaminen paljon paremmalta henkilökohtaisesti, kuin vaikka pari vuotta sitten. Sopii mielestäni itselleni tosi hyvin tapa, jolla nykyään pelaamme.

Loukkaantumisetkaan eivät ole tällä kaudella vaivanneet samalla tavalla kuin aiemmin.

– Tosi hyvältä on tuntunut sekin, ettei ole tarvinnut vammojen kanssa niin paljoa taistella. Aikaisemmin on ollut ongelmia nilkkojen kanssa. Nyt olen saanut treenata rauhassa ja pysynyt kunnossa. Olen valmis europeleihin, Voutilainen puhkuu.

Vastustaja Olimpija Ljubljanaa käytiin läpi tänään treeneissä ensimmäistä kertaa.

– Vielä emme ihan hirveästi syventyneet. Vähän kävimme läpi, mutta huomenna ja keskiviikkona varmaan sitten vielä enemmän.

Osta liput otteluun osoitteesta www.vepsu.fi/kauppa. Muistathan, että portilta ostettuna liput ovat kalliimpia kuin ennakkoon, joten kannattaa ostaa nyt joko verkkokaupastamme tai Studio Ticketistä.

Artikkelikuva: Harri Bragge.