FC Lahti vastaan viimeisessä kotipelissä – ”Haluamme päättää kauden hyvin”

FC Lahti vastaan viimeisessä kotipelissä – ”Haluamme päättää kauden hyvin”

Vaasan Palloseura pelaa tänään FC Lahtea vastaan. Ottelu on Vepsulle kauden viimeinen kotiottelu. Alkuvihellys vislataan kello 18:30.

Mittelössä on eittämättä hurjasti tunnetta pelissä, sillä entinen maajoukkuepakki Veli Lampi, sekä VPS-legenda jättävät hyvästit tänään Elisa Stadionille kotipelien osalta. Lammen ura päättyy tähän kauteen ja Koskimaan ura ei jatku Vepsussa. Molemmilla on ollut viime vuosina suuri merkitys joukkueelle johtavina pelaajina. Ville on todellinen seuraikoni ja edustanut Vepsua kaikkiaan 10 vuoden ajan. Tänään suosittelemme tulemaan paikalle hyvästelemään konkarit ja seuraamaan kauden viimeistä Veikkausliigan kotiottelua VPS:n osalta.

Tulosten valossa Lahti on ollut Vepsulle tällä kaudella hankala vastustaja. Kesäkuun keskinäinen kohtaaminen pelattiin tasan pyöreästi 0-0, eikä tuolloin Lahden Stadionilla järin erikoista jalkapallohuumaa nähty. Joukkueet kohtasivat tuolloin kauden ensimmäisen todellisen ottelusuman viimeisessä kamppailussa ja väsymys näkyi otteissa.

VPS:n kotipelissä elokuussa Lahti oli todella vahva. HJK:n jälkeen kenties vahvin Elisa Stadionilla nähty joukkue tällä kaudella. Tuolloin pisteet lähtivät lahtelaisten matkaan numeroin 2-0.

Tällä kertaa lähtökohdat ovat hieman erilaiset. Etenkin kauden avauskohtaamisessa VPS oli ehkä hienoinen ennakkosuosikki sarjataulukon valossa, mutta nyt osat ovat toisin päin. Lahdella on kuitenkin hurjasti paineita. VPS:n tilannekaan ei ole mitenkään helppo 14 voitottoman ottelun putken myötä, mutta se pelaa ilman sarjataulukon tuomaa suurempaa painetta. Suora sarjapaikka on varma, eikä europeleihin ole enää asiaa.

– Lahti oli jo pitkään toisena, mutta he ovat pikkuisen valahtaneet alemmas ja nyt heillä on vaarana jäädä kelkasta europelien suhteen. He tarvitsevat hyvän tuloksen Vaasasta. On vaikea sanoa miten he lähtevät sitä suorittamaan. Voi tulla kaikkea maan ja taivaan väliltä, päävalmentaja Petri Vuorinen pohti.

Pelillisesti Lahti pystyy monipuoliseen peliin. He kykenevät hyökkäämään nopeasti, pelaamaan pallonhallinnan kautta, prässäämään korkealta ja vastaavasti matalassa blokissa. Tiivis puolustus on ollut yksi joukkueen kulmakivistä, niin pallon kanssa kuin ilman.

– He ovat päästäneet sarjassa toiseksi vähiten maaleja ja se kertoo, miten kova vastus on. Hyökkäyspäässä heillä vastaavasti on hyviä pelaajia ja vaaralliset hyökkääjät pystyvät maalintekoon, Vuorinen kommentoi.

Vaikka VPS:lla ei tavallaan painetta olekaan, on joukkueen ehdoton tavoite kääntää kelkka voittojen tielle viimeisissä peleissä.

– Voittoa lähdemme hakemaan tänäänkin. Haluamme päättää kauden hyvin ja näyttää pystyvämme parempaan etenkin kauden viimeisessä kotipelissä. Sellainen Inter-pelin energisyys pitää kaivaa taas mukaan, Vuorinen sanaili.

Loukkaantumistilanne ei helpota, sillä viime pelissä Mikko Viitikko ja Juho Lähde ottivat osumaa. Ebrima Sohna on kärsinyt vaivoista, mutta pelannut viime peleissä siitä huolimatta. Joonas Vahtera ja Timi Lahti ovat harjoituksissa jo täysipainoisemmin, mutta lopullinen kokoonpano selviää vasta iltapäivällä.

– Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa, mikä on totta kai omanlaisensa haaste, mutta sillä rosterilla menemme, jotka pelikuntoisia lopulta ovat, Vuorinen kommentoi.

KAIKKI LIPUT 10 € – OSTA TÄSTÄ!