Kotiavaus ja derby samassa paketissa – ”Mahtava peli tulossa”

Kotiavaus ja derby samassa paketissa – ”Mahtava peli tulossa”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Elisa Stadionilla Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu alkaa kello 16:00.

 

VPS lähtee otteluun varsin mielenkiintoisista lähtökohdista. Alla on murskatappio HJK:lle, joten edessä on tietynlainen kasvojen pesun paikka. Kuten hyvin muistamme, keskiviikkona kaikki ei mennyt putkeen.

Päävalmentaja Petri Vuorisen, sekä kapteenistoon kuuluvan Ville Koskimaan mukaan on kuitenkin hyvä, että edessä on nopealla aikataululla seuraava peli. Eikä kyseessä ole mikä tahansa peli, vaan kuuma paikallisvääntö – Pohjanmaan derby – ja vieläpä kauden ensimmäinen kotiottelu.

– Odottavaisin mielin tässä ollaan. Mahtavaa, kun saamme näin nopeasti paikan pestä kasvot ja näyttää, että osaamme pelata paremmin. Erittäin tärkeä peli edessä, kun se on kotiavaus ja vielä derby. Mahtava peli varmasti tulossa, Koskimaa kommentoi.

– HJK-peli oli ja meni ja nyt tulee SJK nopeasti vastaan. Tärkeintä on se, kuinka korjaamme asioita. Olemme käyneet niitä nyt läpi ja löytäneet ratkaisuja asioihin yhdessä. Pitää pyrkiä korjaamaan ja kehittämään. Se on se, mitä voi ja pitää tehdä. Lisäksi kyseessä on kotipeli ja haluamme aina esiintyä hyvin kotikentällä, Vuorinen puolestaan sanaili.

Joukkueiden historia viime kauden ja tämän kauden osalta on se, että voittoja on napsittu lähes vuorotellen. Viimeksi voiton nappasi VPS, kun joukkueet kohtasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tuolloin VPS oli avausjaksolla suvereeni ja toista jaksoa vei SJK. Voitto merkattiin vaasalaisille 3-0. Edessä on siis varmasti jälleen tasainen vääntö.

Kumpikin joukkue on kokenut talven aikana muutoksia, mutta vahva pelaajarunko on säilynyt molemmissa leireissä. Suurimmat muutokset lienevät SJK:n puolella siinä, että päävalmentaja vaihtui Simo Valakarista Sixten Boströmiin.

– Pienet varmasti ratkaisevat. Derbyt ovat usein olleet vähän fyysisempiä, tiukkoja vääntöjä. Näistä molemmat jengit nauttivat ja näitä on hieno päästä pelaamaan. Sytymme huomiseen kamppailuun ihan varmasti.

– SJK:n pelissä näkyy joitain uusia asioita. He pelaavat ajoittain esimerkiksi suoraviivaisemmin. Siitä huolimatta vanhojakin asioita on edelleen nähtävissä muun muassa siinä, miten he tukevat pallollista pelaajaa ja pelaavat lyhytsyöttöpeliä. Siellä on vähän vanhaa ja vähän uutta. Muutamia uusia pelaajiakin on joukkueeseen tullut kuin viime aikoina, joten vastassa on vähän erilainen joukkue kuin viime vuonna, Vuorinen sanoi.

Kauden avausottelussaan keskiviikkona SJK pelasi FC Lahtea vastaan kotikentällään 1-1 -tasapelin. Tuolloin pelissä oli paljon vauhtia ja paljon maalipaikkoja. Nähtäväksi jää pelaako SJK tarkemmin paikalliskamppailussa vai nähdäänkö huomennakin päädystä päätyyn aaltoilevaa jalkapalloa. SJK-leirissä odotetaan paikallisottelua ainakin yhtä lailla kuumeisesti.

– Rakas vihollinen vastassa ja paikalliskamppailut ovat aina oma lukunsa. Molemmat pääsivät jo aloittamaan sarjan ja uskoisin, että molemmilla on varmasti jotain hampaankolossa sarja-avauksen jälkeen sekä halu parantaa omaa suoritustaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström seuran nettisivuilla.

– Aina jotain ekstraa näissä otteluissa on, kun tietää kuinka iso juttu tämä on kannattajille. Tämä on iso juttu myös meille pelaajille, sillä Vepsusta on tullut meille semmoinen joukkue joka me pelaajien kanssa halutaan voittaa. Erityisesti koska se on niin iso juttu kannattajille. Ja näissä peleissä on aina enemmän katsojiakin, kommentoi puolestaan SJK-pelaaja Timo Tahvanainen seuran nettisivuilla.

Artikkelikuva: Harri Bragge / HB-Photography.

Alla eilen medialle pidetty lehdistötilaisuus, jossa paikalla siis olivat Koskimaa ja Vuorinen. Tällä kaudella VPS:n lehdistötilaisuudet tarjoaa Liikennekoulu Rönn.