Pikkupoikana katsomosta europelejä Hietalahdessa seurannut Koskimaa: ”Voit vain kuvitella miltä tuntuu”

Pikkupoikana katsomosta europelejä Hietalahdessa seurannut Koskimaa: ”Voit vain kuvitella miltä tuntuu”

Vaasan Palloseuran konkaripuolustaja Ville Koskimaa oli ennen europelejä rauhallisin mielin, vaikka kasvoilta näkyi tietty pikkupoikamainen innostus. Sen aiheuttaa etenkin se, että 18 vuoden tauon jälkeen euromatseja väännetään Hietalahdessa.

– Voit vain kuvitella miltä se tuntuu. Onhan se aika siistiä. Joskus pienenä poikana tuli katseltua pelejä, kun niitä pelattiin täällä ja nyt saa olla itse mukana kotiyleisön edessä. Aika huikea juttu, Koskimaa jutteli.

Koskimaan mukaan Eurooppa-liigan karsinnat tuovat oivan piristysruiskeen joukkueen arkeen pitkän Veikkausliiga-kauden aikana. Koskimaalla on kokemusta jo useista europeleistä ja hän oli mukana myös kahdella edellisellä kerralla VPS:n kanssa 2014 ja 2015.

– Kyllä se vaihtelua tuo aika paljon. Näitä pelejä odottaa ja miettii jo tavallaan talvikauden aikana. Nämä ovat aina hienoja tapahtumia. Vastustajat ovat erilaisia kuin Veikkausliigassa ja menee pitkään ennen kuin edes saa selville ketä vastaan pelataan. Arvonnat ja kaikki ovat todella mielenkiintoista seurattavaa ja se antaa piristystä arkeen, Koskimaa kommentoi.

Joukkue on tutustunut slovenialaisvieraisiin jo maanantaista lähtien.

– Viikon alussa koppiin tullessa oli seinät informaatiota täynnä niin vastustajan pelaajista kuin itse kaupungista ja monista muistakin asoista. Videolla olemme käyneet läpi viikon aikana lisää siitä, millainen joukkue vastaan tulee, Koskimaa kertoi.

– Itse tietenkin topparina kiinnitän huomiota, millaisia hyökkääjiä sieltä tulee vastaan, kokenut puolustaja jatkoi.

Karsintapelien systeemi on suomalaiselle joukkueelle epätavallinen. Missään kansallisessa kilpailussa ei ole kaksiosaista systeemiä, saati sitten, että olisi vierasmaalisääntö voimassa. Tärkeää olisi siis pitää maali puhtaana huomenna ensimmäisessä osaottelussa.

– Ei siihen mitään poppaskonsteja ole. Tässä on aika kauan harjoiteltu ja käyty läpi, miten puolustetaan missäkin tilanteessa, enkä usko, että ne asiat tähän peliin paljoakaan muuttuvat. Oman pään puhtaana pitäminen on pitkän työn tulosta. Samanlaisia hommia ne ovat kuin liigapeleissä, Koskimaa sanaili.

Osta liput täältä.

Artikkelikuva: Harri Bragge.