Vepsu kettujahtiin perjantaina – ”Vaikean vastustajan kohtaamme”

Vepsu kettujahtiin perjantaina – ”Vaikean vastustajan kohtaamme”

Vaasan Palloseura kohtaa perjantaina JJK:n Jyväskylässä, Harjun stadionilla. Vepsun tiedotus jututti Petri Vuorista ottelun tiimoilta.

Vuorisen mukaan sarjajumbon kohtaamisesta ei missään nimessä tule mikään läpihuutojuttu.

– Alkukauden aikana on nähty, että tänäkin vuonna Veikkausliigassa pelataan tiukkoja ja tasaisia pelejä. JJK:n kotikenttä on meille ”uusvanha” tuttavuus ja sillä tulee olemaan oma osansa pelissä. Vaikean vastustajan kohtaamme perjantaina, Vuorinen kommentoi.

Vuorisen mukaan ratkaisevaa perjantaina on etenkin oman pelisuunnitelman noudattaminen.

– Meidän pitää keksiä keinot voittoon. Oma tekeminen ja siinä onnistuminen on varmasti ratkaiseva asia, Vuorinen sanaili.

”Matalan blokin purkaminen ei helppoa”

JJK on puolustanut alkukauden pelien aikana usein matalassa blokissa. Vepsua vastaan vastustajat toki ovat monesti pyrkineet ottamaan jo ylhäältä kiinni.

– Meitä vastaan joukkueet ovat prässänneet korkealta, joten on vaikea sanoa. En tiedä kumpi vaihtoehto sieltä tulee vastaan ja olemme valmistautuneet kumpaankin. Matalan blokin murtaminen ei varmasti ole Jyväskylässä helppoa. JJK on käyttänyt myös eri pelijärjestelmiä kauden aikana.

JJK:ssa on mielenkiintoisia pelaajia. Kokeneet Tomi Petrescu ja Mikko Manninen uhkaavat vastustajan puolustuslinjaa ja keskikentällä Patrick Poutiainen ja kapteeni Tommi Kari piiskaavat joukkojaan.

– Lisäksi Barcelonan akatemia La Masian aikanaan läpi käynyt Gael Etock on hyökkäyksessä mielenkiintoinen pelaaja, Vuorinen muistutti.

Etock, 23, on urallaan pelannut myös muun muassa seuroissa kuten Hapoel Tel Avivin ja Cercle Bruggen joukkueissa.

Ryhmäkoko tiivistänyt

VPS on harjoitellut viime aikoina raviradan kentällä luonnonnurmella, koska viimeisimmät vieraspelit on pelattu samaisella alustalla.

– Se tuo vähän tuntumaa kenttään. Turussa pelaajilta tuli palautetta, että se valmistaa hyvin nurmelle, jossa pallokin käyttäytyy vähän eri tavalla.

Joukkueen rivit ovat tiiviit, sillä Mikko Viitikko ja Ville Koskimaa ovat edelleen poissa. Myös Aatu Laatikainen sai viime pelissä tällin ja on sivussa. Hänen tilanteestaan odotellaan vielä tarkkaa tietoa. Ebrima Sohnan pelilupaa odotellaan edelleen.

– Meillä on ollut tavallaan selkä seinää vasten tämän ryhmäkoon suhteen koko alkukauden ajan. Sen myötä joukkue on hitsautunut todella hyvin yhteen ja tulokset ovat parantuneet. Toivotaan, että se vain vahvistaa meitä jatkoakin ajatellen, Vuorinen paalutti.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.