Kauden viimeinen Pohjanmaan derby edessä – ”Tärkeä peli molemmille”

Kauden viimeinen Pohjanmaan derby edessä – ”Tärkeä peli molemmille”

Vaasan Palloseura kohtaa tänään Pohjanmaan derbyssä SJK:n. Ottelu pelataan Seinäjoen OmaSP Stadionilla ja se vislataan käyntiin kello 19:30.

Edessä on iso peli molemmille joukkueille. SJK nousi kuin nousikin mitalitaistoon mukaan Manuel Rocan ollessa luotsina, vaikka alkukausi näytti vaikealta. Nyt viidentenä oleva SJK ja pisteen perässä seitsemäntenä oleva VPS tarvitsisivat kumpikin voittoja pysyäkseen Ilveksen, Lahden ja KuPSin mukana. Pelejä toki on jäljellä vielä seitsemän molemmilla tämänkin jälkeen.

– Tärkeä peli molemmille, mutta meidän näkökulmasta tietenkin meille etenkin. Tämä on viimeinen paikalliskamppailu tälle kaudelle. Haluamme näyttää olevamme parempia. Lisäksi haluamme näyttää olevamme parempia kuin ylipäätään tämän heikon jakson aikana olemme olleet, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Joukkue on käynyt parin päivän aikana tiiviisti läpi HJK-peliä ja tehnyt palauttavia harjoituksia. Päävalmentaja peräänkuuluttaa etenkin HJK-ottelun toisen jakson peli-ilmeen mukaan ottamista ja siitä vielä parantamista.

– Ilme oli viime pelin toisella jaksolla jo parempi ja siitä meidän pitäisi pystyä jatkamaan. Olemme tässä palautelleet ja käyneet läpi HJK-matsia. Ei tässä kovin kovia harjoituksia ole vedetty, kun peli tulee näin nopeasti.

Vuorinen odottaa SJK-ottelusta todella kiihkeää kamppailua juuri sen vuoksi, että derby on kauden viimeinen. Jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella päävalmentajansa ulos potkinut SJK tuskin on parissa päivässä ehtinyt pelisapluunaansa täysin muuttamaan, vaikka vetovastuussa ovatkin nyt Brian Page ja Toni Lehtinen.

– Kova taisto on tulossa. Uskon, että peli voi olla vähän erityyppinen kuin aiemmat, kenties fyysisempi, Vuorinen kommentoi.

VPS:n sairaslista on hieman keventynyt sitten Klubi-pelin. Veli Lampi ei näillä näkymin kuitenkaan ole mukana. ”Veka” on sairastellut käytännössä koko viime viikon.

– Juho Lähde on tänään mukana, joten hänen saamme taas yhden pelaajan lisää käyttöömme, Vuorinen kommentoi.

Artikkelikuva: Harri Bragge.